Piramidki do polerowania/gratowania
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
To zależy od wielkości bębna. Ja dostałem kiedyś sprawny kielich ( o pojemności małej betoniarki) do obróbki tego typu, bez żadnych przeróbek (dodałem tylko mieszadła wewnątrz) używałem jako betoniarkę na budowie i było OK. Myślę, że w drugą stronę też będzie grało.Decodrew pisze:Z betoniarką może być problem z doborem obrotów.
Jeżeli pomogłem - nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
Dzis zrobilem maly test ze...zwirem 
Mialem akurat zwir o rozmiarze 2-8mm, wsypalem z 3 lopaty do betoniarki pozbawionej mieszadel, dolalem wody z ludwikiem, wrzucilem detale z PA6 i....az sam jestem zdziwiony jaki dobry efekt wyszedl
Chyba to opatentuje i bede sprzedawal jako zestaw do gratowania
Z polerowaniem tez cos wymysle - sasiad ostatnio jakies brykiety drewniane do palenia kupil wiec chyba pozycze z 4 lopaty
A wszystkim dziekuje za pomoc i uwagi:)
k.

Mialem akurat zwir o rozmiarze 2-8mm, wsypalem z 3 lopaty do betoniarki pozbawionej mieszadel, dolalem wody z ludwikiem, wrzucilem detale z PA6 i....az sam jestem zdziwiony jaki dobry efekt wyszedl

Chyba to opatentuje i bede sprzedawal jako zestaw do gratowania

Z polerowaniem tez cos wymysle - sasiad ostatnio jakies brykiety drewniane do palenia kupil wiec chyba pozycze z 4 lopaty

A wszystkim dziekuje za pomoc i uwagi:)
k.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Re: Piramidki do polerowania/gratowania
Podłączę się do tematu
Mam na stanie dwie maszyny AVALON W100 + cały asortyment ( płyn + granulat ) maszyny w stanie bardzo dobrym
Moje pytanie brzmi czy macie osobę lub firmę którą by coś takiego interesowało ??
Z góry bardzo dziękuję
Mam na stanie dwie maszyny AVALON W100 + cały asortyment ( płyn + granulat ) maszyny w stanie bardzo dobrym
Moje pytanie brzmi czy macie osobę lub firmę którą by coś takiego interesowało ??
Z góry bardzo dziękuję
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Re: Piramidki do polerowania/gratowania
Po bębnie wolnoobrotowym efekty będą inne niż po wannie wibracyjnej. Jeśli coś ma być powtarzalne to trzeba zawsze sypać jednorodny materiał w tych samych proporcjach. Takie miksowanie tego co pod rękę podejdźie może sprawdzi się bardziej hobbystycznie ale do produkcji z kontrolą jakości średnio bym powiedział