Dostajemy kartke na ktorej w jezyku drabinkwoym jest program, dostajemy plytke z ktorej wgrywamy program na kompa i tam musimy program deliaktnie poznmieniac bo sa w nim bledy(musimy go przerobic na takiego jak jest na kartce) po tym wgrywamy go nas terownik. Układ cały i wszystko mamy poddłączony, problemz tym ze są w nim błędy, koledzy mowili ze sa 4 czasówki(ja zza okna widzialem 2) i widzialem tez 2 takie inebieskie przekazniki, jedną krancówke, czujnik indukcyjny i pojemnosciowy z tego co koledzy mowili i widzialem, (czujniki i krancowka sa zamontowane na tablicy do skierowane w góre, jakby kompletnie bez sensu (na 1 kwalifikacji tez musielismy ulozyc elementy totalnie bez sensu(laser celował w sciane..)))
Koledzy jedni z lepszych w klasie nie mogli dojsc gdize jeszcze są błedy, podobno bardo duzo tekstu, jest niby opisane ze jest to jakas linia produkcyjna gdize jedne silownik wali klej na jakas folie, drugi ta folie rpzesuwa a trzeci przyciska ta folie.. to wszystk oczywisice sb musimy wyobrazic ob caly uklad jest na stole zamocowany.. i pomozcie mi jak w tym znalezc blad?... Nasz nauczyciel ktory jest tam technicznym dawal nam wskazowki ze mamy lewy palec polozyc na tekscie ktory czytamy i robic wszystko taak jak oni kazą... POMOZCIE?
Dodatkowo abrdzo wazne jest zadanie w ktorym pytaja CO POWINIEN ZROBIC PRACOWNIK RPZED URUCHOMIENIEM UKŁADU(ta cala pneumatyka i elektronika) i co powinien robic pracownik po wlaczeniu ukaldu, podobno najbaridzje punktowane zadanie to jest! PRosze was specjalistow o pomoc! Gdize mgą tkwic te błędy?! co napisac w tym zadaniu? jest tez silnik 3 fazowy ale wiecej szczegolow nie wiem na ten temat, wiemz e moze byc silnik polaczony np w gwiazde a bedzie musial byc trojkat.
Tutaj zdjecia całego układu, i kartka z programem
[ Dodano: 2015-06-09, 15:01 ]