Piła taśmowa - która lepsza
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 2
Re: Piła taśmowa - która lepsza
CORMAK mogę Ci oddać w cenie złomu. Najniższej jakości szmelc. Polecam większe przecinarki przynajmniej średniej klasy na brzeszczot 27mm. Bezpiecznie, szybko, bezproblemowo, mega ekonomicznie, prosto przecina wszystko co jej wsadzisz. Wydasz 5-6 tysięcy i nie będziesz rwać włosów z głowy. Sam mam Stiler BS 260G. Jeśli jesteś z okolic Rzeszowa to u mnie bez problemu możesz przetestować ten i ten sprzęt.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Rozumiem. Tyle tylko że piła będzie używana sporadycznie, dlatego nawet nie chcę z chłodzeniem żeby nie śmierdziało. Ot, po prostu, jestem już leniwy i leciwy aby ciąć ręcznie i chcę zachować pozory przyzwoitości przy kupnie, a różnica między 2 0000 a 6 000 jest istotna.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
A co Ty chciałeś za 5450pln bruto kupić ?
To nad czym sie zastanawiasz ?
Pisz na PW do @ dharok123 - jeszcze na tej transakcji zarobisz.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Ja mam DEDRĘ DED7723 z Castoramy, używam sporadycznie nie rwę włosów z głowy jest wystarczająca.
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 8
Ja sporadycznie tnę CORMAK/MAKTEK czy jak to się tam zwie. Najtańszym modelem i polecam. Brałbym 3-fazowy lepszy model, ale przecinarkę kupował mi kto inny i tak dogadałem że wziął tą najtańszą.
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 2
Z Cormak/Maktek trafiłem na model za bodajże 2200zł. Maszyna często rwała 13mm x 1640mm brzeszczot, sam brzeszczot często spadał, a regulacja była bardzo licha. Co przy brzeszczotach za 30/50zł było kosztowną nauczką. Ciąłem nią 500kg profili max 2mm ścianką miesięcznie i zdecydowanie nie dawała rady.
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 8
Wniosek chyba taki że najgorsze są średniej wielkości piły. Kiepskiej jakości ale z silnymi silnikami zrywają piły. A może to po prostu złe mocowanie?
Ja jak pisałem mam tą najtańszą i to z silnikiem 1-fazowym. Potrafi stanąć w materiale co zdarzyło się niejednokrotnie. Ale przeciąłem nią kilka dużych płaskownik aluminiowy (2x5xcm?) oraz kilkadziesiąt małych prętów i cienkich profili.
Piła mi nie pękła chociaż jest już tępa, i szczerze mówiąc czekam na ten moment bo jak na razie ekonomicznie jest rewelacja. Cięcie wyszło mnie poniżej 1zł i mnóstwo zaoszczędzonego czasu. Może i krzywo trochę ale na tokarce i szlifierce wyrównałem.
Ja jak pisałem mam tą najtańszą i to z silnikiem 1-fazowym. Potrafi stanąć w materiale co zdarzyło się niejednokrotnie. Ale przeciąłem nią kilka dużych płaskownik aluminiowy (2x5xcm?) oraz kilkadziesiąt małych prętów i cienkich profili.
Piła mi nie pękła chociaż jest już tępa, i szczerze mówiąc czekam na ten moment bo jak na razie ekonomicznie jest rewelacja. Cięcie wyszło mnie poniżej 1zł i mnóstwo zaoszczędzonego czasu. Może i krzywo trochę ale na tokarce i szlifierce wyrównałem.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
Może to brzeszczot do d****** , a piła taka sobie.dharok123 pisze: ↑05 sty 2018, 16:55Z Cormak/Maktek trafiłem na model za bodajże 2200zł. Maszyna często rwała 13mm x 1640mm brzeszczot, sam brzeszczot często spadał, a regulacja była bardzo licha. Co przy brzeszczotach za 30/50zł było kosztowną nauczką. Ciąłem nią 500kg profili max 2mm ścianką miesięcznie i zdecydowanie nie dawała rady.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

Nie ma problemu z tytanem-ten większy kawałek ma 80x70.