PCV spienione
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
PCV spienione
Gdzie kupić PCV spienione o grubości ok. 2-3 mm.
Chodzi mi o płyty, abym mógł z nich coś wyciąć
Chodzi mi o płyty, abym mógł z nich coś wyciąć
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Płyty z tworzywa spienionego o różnych grubościac (2-6 mm) są sprzedawane w sklepach z materiałami budowlanymi jako warstwa wyrównująco-głusząca pod panele podłogowe. Tyle że nie jest to PCV tylko jakaś inna kompozycja tworzyw. Zrobiłem próbę na kawałku który mi został po remoncie i zachowuje się to w dotyku jak poletylen ale po przypaleniu wydziela zapach polistyrenu. Być może do spieniania wykorzystuje się tworzywa z recyklingu. PCV przy obróbce mechanicznej i przy topieniu wydziela duszący zapach chlorowodoru (kwas solny) i powoduje korozję narzędzi, więc te płyty z Castoramy, OBI it.p. są pod tym względem nawet lepsze.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
płyty grubości 1-10mm PCV spienione zarówno białe jak i w kolorach można kupić w
www.akcesco.pl
płyty maja format około 1,2 x 3m ale sprzedaja oczywiście mniejsze kawałki (lub sprowadzają większe
www.akcesco.pl
płyty maja format około 1,2 x 3m ale sprzedaja oczywiście mniejsze kawałki (lub sprowadzają większe
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Płyty pcv
Witam wszystkich .... czy ktos wie, do jakiego ugiecia wytrzyma płyta pcv ? .... powiedzmy na odcinku 1.5m. Chodzi mi o granice wytrzymalosci trwalego ugiecia ( w łuk) i wytrzymalosc na napór potem. Grubosc i rodzaj pcv pewno do ustalenia po zweryfikowaniu wytrzymalosci. zalezy mi na lekkosci i cenie
, konstrukcji. Dziekuje