Dziś ja , jutro może Ty, lub ktoś inny
- czyli jak zostałem oszukany przez "FORMUŁOWICZA"/ "KOLEGĘ " na Giełda CNC
CZY TACY LUDZIE POWINNI BYĆ WŚRÓD NAS ?
Moja historia zaczęła się 5 maja 2024 , przeglądając naszą Giełdę CNC , trafiłem na ogłoszenie SPRZEDAM CZĘŚCI CNC wystawione przez użytkownika "gothye" - Używane w bardzo dobrym stanie,
silniki serwokrokowe + sterowniki , wrzeciono ,śruby kulowe , falownik itd. ( ogłoszenie wciąż aktualne )
Planując modernizację mojej maszynki postanowiłem zakupić dwa silniki serwo-krokowe 4Nm + sterowniki cena 450 zł szt.
napisałem do "kolegi" czy oferta aktualna - odpowiedz tak
Moja myśl Prawie Nowe , tylko je podłączył żeby sprawdzić , może nie przemyślał zakupu , może za słabe do jego projektu - biorę dwie szt.gothye pisze:05 maja 2024, 18:24Używane ,tyle co na biurku w celu sprawdzenia ,cena z ogłoszenia jest sztywna nie podlega negocjacji
"Zawsze to lepiej kupić od "kolegi" z forum niż od nieznanego gościa ze znanego portalu ogłoszeniowego ! "
Nie chce za pobraniem , tylko przedpłata ok , przecież to koleś z Forum CNC ok przelew wykonany , adres do wysyłki - poszło.
10 maj dzwonek dryn dryn listonosz , przesyłka do pana , ok dziękuję miłego dnia - przyszły moje nowe silniki !
Qur... Mać , co to jest ?

Piszę więc do przyjaciela z forum - może się pomylił , może nie tę paczkę wysłał
Drogi kolego otrzymałem przesyłkę dwa silnik (930 zł)
WEDŁUG CIEBIE SILNIKI NOWE PRACOWAŁY TYLE CO NA STOLE W CELU SPRAWDZENIA ?
Silniki i sterowniki pochodzą z 2020 roku, są w opłakany stanie technicznym zużyte łożyska , obcięte flexem osie , w jednym silniku oś jest krzywa poobijane, obcięte przewody enkodera
sterowniki zaklejone syfem wypracowane po podłączeniu do programu diagnostyczno-nastawczego,
licznik czasu pracy wskazuje
940 godzin pracy
TO CO OTRZYMAŁEM NADAJE SIĘ NA ZŁOM DO WYŻUCENIA A NIE DO MONTAŻU NA MASZYNIE
BARDZO DZIĘKUJĘ ZA ZROBIENIE MNIE W HU... NA 9 STÓW
CZEKAM NA TWOJĄ DECYZJĘ CO Z TYM ZROBISZ LICZĘ NA TWOJĄ GODNOŚC ZWRÓĆ MOJE PIENIĄŻKI
ZWRÓCĘ CI TWÓJ NIEUŻYWANY SPRZĘT
Niestety kolega musiał się zdenerwować ,
Nie odpisuje na maile, wiadomości
Połączenia telefoniczne - gdy zorientował się że rozmawia z osobą której sprzedał te cudownie nowe rzeczy rozłączył się , a numeru mój zablokował
PŁAKAĆ CZY SIĘ SMIAĆ ?
CZY TACY LUDZIE POWINNI BYĆ WŚRÓD NAS ? - OTO JEST PYTANIE ?
Może to ja jest roszczeniowy ? i mam wygórowane oczekiwania ?
Życzę miłego weekendu