Sprawdziłem już chyba wszystkie kombinacje klawiszy, od dwóch dni staram się odnaleźć posuw osi A. Zmieniłem oczywiście ustawienia na 360 oraz linear ale nadal nie mogę poruszać swobodnie tą osią.
Zadany plik idzie ładnie na tej osi ( 4 niezależne posuwy x,y,z,a) ale nie mogę nią robić podjazdu ręcznego jak pozostałymi.
Proszę pomóżcie bo już siwieje. Chdzi o mach3.
Pozdrawiam
Oś "A" płynne sterowanie z klawiatury
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
http://www.machsupport.com/MachCustomiz ... rd_Hotkeys
tu masz opis co gdzie i do czego
os a nie ma przypisanych klawiszy więc
w machu na górze configuracja system hotkeys i masz opienka osie A/U ++ czyli w jedną stronę a drugie w drugą klikasz na przycisk wyskakuje oklienko wybierasz na klawiaturze co tam dusza pragnie i reset najlepiej i sprawdzasz jak nie działa to piszesz i pytasz tutaj ponownie
tu masz opis co gdzie i do czego
os a nie ma przypisanych klawiszy więc
w machu na górze configuracja system hotkeys i masz opienka osie A/U ++ czyli w jedną stronę a drugie w drugą klikasz na przycisk wyskakuje oklienko wybierasz na klawiaturze co tam dusza pragnie i reset najlepiej i sprawdzasz jak nie działa to piszesz i pytasz tutaj ponownie

[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
krzysiekgrab pisze:ale też pod klawiszem TAB jest możliwość sterowania

[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
-
- Posty w temacie: 1
-