Jakie środki polecicie do odtłuszczania aluminium?
http://www.elhus.com.pl/index.php?cPath=3_51_81 testował ktoś któryś? Nie skoroduje w kilka sekund po wyciągnięciu?
Na razie rozcienczalnik uniwersalny wygrywa nad brudpurem VC242 xP
W zasadzie szukam czegoś co mi przygotuje detal do malowania proszkowego.
Odtłuszczanie aluminium
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Szkoda tylko, że galwanotechnicy tego nie czytają i nie stosują. Gdzie bym nie dał do cynkowania, czernienia, anodowania czy fosforanowania detale -to jak sam nie umyję i nie odtłuszczę, to są same problemy.pabloid pisze:Metody odtłuszczania wszelkich metali bardzo dokłądnie są opisane w "Poradniku Galwanotechnika", dostosowane do rodzaju metalu, zatem z uwzględnieniem tego, aby korozja nie nastąpiła.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Nie o to chodzi, żeby się procesować, bo jak byś "chciał kasę" od każdego, co coś tam Ci napsuł, to musiałbyś do przysłowiowej Bydgoszczy jeździć z robotami.251mz pisze:Ale to już raczej nie Twój problem...CFA pisze:Gdzie bym nie dał do cynkowania, czernienia, anodowania czy fosforanowania detale -to jak sam nie umyję i nie odtłuszczę, to są same problemy.
Niech zrobią tak aby było dobrze ,albo zwracają kasę za detal...

Niby nie mój problem, bo owszem poprawiają, ale problemy są najczęściej wtedy, kiedy zależy mi na czasie. Chcesz coś odebrać, a tu nie gotowe, albo gotowe, ale wyszło brzydko.
I tak się akurat składa, że nie wychodzi najczęściej wtedy, kiedy było nie myte u mnie.