odkurzacz przemysłowy
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Jak pisałem wyżej, kupiłem Karchera NT35/1 Tact Te, trochę czasu upłynęło i jestem zadowolony
Często są jakieś promocje itp., wtedy można wyrwać za dobrą cenę. Są też wersje bez gniazdka do elektronarzędzi. Jedyny mankament, że pojemnik w zasadzie nie ma uchwytów do przenoszenia, a wypełniony wodą sporo waży, trzeba też uważać, jak się kladzie górną część, bo od spodu nie ma żadnej osłony.

Jeżeli pomogłem - nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Tak,jak pisałem, trzeba szukać okazji. W warsztacie odkurzacz awansował do rangi sprzętu pierwszej potrzeby, używam go co chwila i nie wiem, jak jeszcze niedawno obywałem się bez niego. A jak się czegoś używa ciągle, to powinno być w miarę dobrej jakości, dostęp do akcesoriów itp. Może warto kupić dwa tanie zamiast jednego markowego, ale o tym każdy musi zdecydować sam. Miałem kiedyś marketową kosę spalinową ale po pewnym czasie i tak skończyło się Sthilem.Orzel666 pisze:Karchery sa fajne, ale to trzeba miec przerob albo pieniadze.
Jeżeli pomogłem - nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
No właśnie, mam pewien budżet na to. Poza tym to na firmę, więc i tak pewne koszta poniesione wrócą do mnie.Orzel666 pisze:Ja mam taki najtanszy z marketu narzedziowego i szczerze polecam.
Kosztowal mnie mniej niz odkurzacz do domu.
1300 wat, ciagnie jak ta lala.
Karchery sa fajne, ale to trzeba miec przerob albo pieniadze.
A takie na sprężone powietrze http://odkurzanie-przemyslowe.pl/rgs-od ... ompresyjne używaliście może? Pytam, bo nie zawsze jest możliwość podłączenia do energii z sieci. Rozumiem, że zasada działania jest podobna jak w przypadku kluczy pneumatycznych?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
To dziala na zasadzie venturi - tak samo jak np pompy prozniowe na kran.
Zeby dobrze ciagnelo moze wymagac pieronskiego przeplywu.
Zobacz sobie w specyfikacjach producenta jaka ma srednice podlaczenia, cisnienie i przeplyw. Lepiej chyba zainwestowac w dobry przedluzacz. Zakladam ze jezeli masz sprezone powietrze to prad tez gdzies tam bedzie.
Zeby dobrze ciagnelo moze wymagac pieronskiego przeplywu.
Zobacz sobie w specyfikacjach producenta jaka ma srednice podlaczenia, cisnienie i przeplyw. Lepiej chyba zainwestowac w dobry przedluzacz. Zakladam ze jezeli masz sprezone powietrze to prad tez gdzies tam bedzie.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Sporo ostatnio znajduje informacji na temat odkurzaczy przemysłowych, bo zbliża się czas na wymianę mojej już wysłużonej DEDRY
Jak by co to podsyłam adres do artykułu gdzie jest zestawienie odkurzaczy i trochę więcej specyfikacji: https://www.narzedziowy.pl/artykuly_84_1.html
Może się jeszcze komuś przyda.

Jak by co to podsyłam adres do artykułu gdzie jest zestawienie odkurzaczy i trochę więcej specyfikacji: https://www.narzedziowy.pl/artykuly_84_1.html
Może się jeszcze komuś przyda.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Fryderyku, ile go miałeś, jak często pracował i na czym się wysłużył?
Odkurzacz to będzie ostatni kawałek restrukturyzacji warsztatu pod kątem sprzątania. Głównie pył stalowy i ze szlifierek, trochę pyłu z tworzyw, z rzadka mineralny (jakieś wiercenie w ścianie) i drobne wiórki. Wióry spod tokarki i wiertarki usuwam zmiotką. Czy przy takim uzytkowaniu warto doplacac za zbiornik ze stali nierdzewnej? Karcher robi te same modele ze zbinrnikiem z ABS i nierdzewnym
EDIT
Wczoraj odbyła się kameralna burza mózgów
Zasada "biednych nie stać na taniochę, a bogaci są na nią za madrzy" oraz z racji znakomitego wrażenia, jakie robił na nas Karcher MV5, którewgo brat ma od roku ulatwily wybór. Zanabyliśmy MV6 - najmocniejszy z serii. To ma sprzątać warsztat a nie pokój, więc postanowiliśmy się nie rozdrabniać. Na tyle na ile można się nie rozdrabniać, mając ledwie max tauzena na odkurzacz. W Euro AGD za 840 polskich nowych. Cóż, po to jest skarbonka z napisem "Fundusz na(d)rzędny" koło tokarki. Dylemat "plastik czy stal" został rozwiązany, gdyż MV6 nie jest robiony w wersji z plastikową beczką. Będę się dzielić wrazeniami.
Odkurzacz to będzie ostatni kawałek restrukturyzacji warsztatu pod kątem sprzątania. Głównie pył stalowy i ze szlifierek, trochę pyłu z tworzyw, z rzadka mineralny (jakieś wiercenie w ścianie) i drobne wiórki. Wióry spod tokarki i wiertarki usuwam zmiotką. Czy przy takim uzytkowaniu warto doplacac za zbiornik ze stali nierdzewnej? Karcher robi te same modele ze zbinrnikiem z ABS i nierdzewnym
EDIT
Wczoraj odbyła się kameralna burza mózgów

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Wszyscy generalnie stawiają na Karchery, a ja się jakoś uparłem na Dextera - http://www.leroymerlin.pl/warsztat/urza ... ,l879.html - i wcale nie żałuję. Ciągnie elegancko, zużycie prądu akceptowalne, 5 kg wagi to raczej śmiech a nie waga, także mnie osobiście w na robocie w zakładzie służy idealnie.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Karcher MV6 działa jak małe tornado. Przedłużyłem mu rurę starą rurą-przedłużką, którą zrobiłem sobie do Zelmera (miałem dwie). Po zdjęciu oryginalnego "ryjka mrówkojada" z końcówki rury, do Karchera pasują wkładki/końcówki od Zelmera co mnie o tyle cieszy, że mam tych końcówek ileś, a niektóre po tuningu. Rura przedłużająca też. W sumie mam 5 metrów i nie muszę odkurzacza z parkingu ruszać. Najlepsza jest ścięta pod kątem rura-przedłużka sztywna. Czyści się genialnie kąty, lepiej niż wąską wkładką, a i podłogę można. Tylko uwaga na nakrętki poniżej M16 - wciąga z daleka