obliczanie katów w toczeniu ?
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
obliczanie katów w toczeniu ?
takie proste pytanko : mam punkt początkowy X0.0 i Z0.0 ,teraz mam toczonko pod kątem 30 stopni na długości z1.0 , jaki będzie końcowy X ? proszę o podanie przykładów jak to obliczyć na piechotę i jak to samo ugryżć przy innych kątach ? pozdrawiam.
P.S. jak ten temat juz był to przepraszam i proszę o linka do niego bo nic nie znalazłem.
P.S. jak ten temat juz był to przepraszam i proszę o linka do niego bo nic nie znalazłem.
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
kazdej maszynie na zrobienie czegos potrzebne sa dwie dane, tu podajesz punkt koncowy z i kat jakim ma isc. i to wystarczy, nie ma bata, musi zrobic...jjanusz pisze:jeżeli maszyna ma taką opcje
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
a czy czasem nie uwzgledniasz go w punkcie startowym?ma555rek pisze:nie wystarczy bo jest bat - promień płytki. Przy toczeniu na stożku niestety trza uwzględnić, prawda?
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
NIE WIESZ CO MÓWISZDraco pisze:kazdej maszynie na zrobienie czegos potrzebne sa dwie dane, tu podajesz punkt koncowy z i kat jakim ma isc. i to wystarczy, nie ma bata, musi zrobic...
weś sobie archaiczne sterowania typ. NUMS PRUS a na świecie jest dużo takich sterowań pod różną nazwą
niedość że masz pracę to jeszcze pieniądze byś chciał