NX 9 - instalacja
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
-
- Posty w temacie: 1
-
Witam. Podłączam się pod wypowiedź tadex. Mam taki sam problem. Po zainstalowaniu i próbie uruchomienia NX 9.0 pojawia się poniższy komunikat.
NX License Error: License Server machine is down or not responding. Check that SPLM_LICENSE_SERVER is set correctly.[-96] "
Próbowałem również zarządzać licencją w Licencing Tools ale również pojawia się podobny błąd tj. "Nawiązanie połączenia z serwerem licencji nie powiodło się. Wystąpił błąd: -96"
Co może być przyczyną takiego błędu? Jak to rozwiązać? Proszę o pomoc.
NX License Error: License Server machine is down or not responding. Check that SPLM_LICENSE_SERVER is set correctly.[-96] "
Próbowałem również zarządzać licencją w Licencing Tools ale również pojawia się podobny błąd tj. "Nawiązanie połączenia z serwerem licencji nie powiodło się. Wystąpił błąd: -96"
Co może być przyczyną takiego błędu? Jak to rozwiązać? Proszę o pomoc.
-
U mnie rozwiązanie było banalnie proste, aż dziw że problem był w nazwie komputera.
Z racji iż mam na imię Łukasz tak też nazywał się komputer, NX podczas instalowania taką też nazwę komputera przypisał do licencji. W menadżerze licencji zamiast "Ł" widniał jakiś hieroglif
i nie widział licencji. To dało mi do myślenia, zmieniłem nazwę komputera na "lukasz" i ponownie zainstalowałem NX'a, jak ręką odjąć problem znikł. Aż dziw że program za dziesiątki tysięcy z polskim manu nie rozróżnia polskich znaków.
Z racji iż mam na imię Łukasz tak też nazywał się komputer, NX podczas instalowania taką też nazwę komputera przypisał do licencji. W menadżerze licencji zamiast "Ł" widniał jakiś hieroglif