Nakrętka do śruby kulowej???
-
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Nakrętka do śruby kulowej???
Witam:)
Mam pytanie czy ktoś wie jak jak jest zbudowana nakrętka do śruby kulowej?? i jak jest kasowany luz??
Mam pytanie czy ktoś wie jak jak jest zbudowana nakrętka do śruby kulowej?? i jak jest kasowany luz??
Tagi:
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
Jeśli chodzi o kasowanie luzu, najlepszym rozwiązaniem jest nakrętka podwójna (niestety ta kosztuje 2x więcej niż pojedyncza).
Innym rozwiązaniem jest zastosowanie śruby i nakretki z firmy ISEL. Ma ona kasowanie luzu bodajrze poprzez docisk kulek do bieżni sruby.
Innym rozwiązaniem jest zastosowanie śruby i nakretki z firmy ISEL. Ma ona kasowanie luzu bodajrze poprzez docisk kulek do bieżni sruby.
- Załączniki
-
- Nakretka.gif (21.41 KiB) Przejrzano 7401 razy
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
RACZEJ ŚRUBY I NAKRĘTKI nie zrobisz sam .śruba i nakrętka jest hartowana i szlifowana pod kólki .w polsc śruby kólowe robi AWIA tam jest dwie nakrętki, luz kasuje się przez kontrowanie jednej w stosunku do drugiej nakrętki.skok najczęściej stosowany to 4 . 5 . 6 oraz calowe .kólki srednicy 3.15 mm .obwodów kulek jest przeważnie pjęć, nie tak jak na zdjęćiu . mam gdzieś rysunki oraz mogię zrobić fotograie jerzeli zajdzie potrzeba
niedość że masz pracę to jeszcze pieniądze byś chciał