Mysz dla CAD-owca
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
Mysz dla CAD-owca
Witam,
Sprawa dotyczy myszy dla CAD-owca.
Nie mogę znaleźć odpowiedniej myszy dla mnie.
Szukam, szukam i okazuje się że do zawodowej pracy w CAD-zie nie ma za dużego wyboru.
Jakieś propozycje?
Sprawa dotyczy myszy dla CAD-owca.
Nie mogę znaleźć odpowiedniej myszy dla mnie.
Szukam, szukam i okazuje się że do zawodowej pracy w CAD-zie nie ma za dużego wyboru.
Jakieś propozycje?
Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
Cześć
Ja do IRONCAD'a używam myszki steelseries sensei raw + podkładka steelseries qck - polecam. Bez podkładki, zakup myszy mija się z celem, bo zaraz się ślizgi niszą i nie ma komfortu przesuwania myszą. Zaletą myszki na pewno jest szybki klik (który się nie zacina jak w niekórych myszach) i precyzyjne poruszanie się po ekranie. Wiele można wymienić.

Ja do IRONCAD'a używam myszki steelseries sensei raw + podkładka steelseries qck - polecam. Bez podkładki, zakup myszy mija się z celem, bo zaraz się ślizgi niszą i nie ma komfortu przesuwania myszą. Zaletą myszki na pewno jest szybki klik (który się nie zacina jak w niekórych myszach) i precyzyjne poruszanie się po ekranie. Wiele można wymienić.

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
nie widzialem myszy którą byłoby ciężko kliknąć, chyba że mam ciężkie palce.rc666 pisze:Cos wiecej na ten temat??zacharius pisze:zależy jakie masz wymagania. ja mam od paru lat Cyborg RAT7 do wszystkiego i spoko jest
Wyglada niecodziennie.
Czy ma miekkie przyciski, czy lekko sie klika??

ale ta daje konkrętny dobrze wyczuwalny klik
Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
Dzieki za podpowiedzi.
Myszy do gier moze i sa dobre ale do pracy na CADzie jednak nie do konca sie sprawdzaja. Dlatego tez wciaz poszukuje.
Ostatnio 3DCONNEXION wypuscilo mysz dla "CAD-owcow" nabylem to pelen optymizu ale okazalo sie to niewypalem. Kicha poprostu.
Narazie uzywam "Evoluent" i jest niezle ale....
Tak wiec prosze o jakies sugestie od CAD-owcow.
Dzieki
Myszy do gier moze i sa dobre ale do pracy na CADzie jednak nie do konca sie sprawdzaja. Dlatego tez wciaz poszukuje.
Ostatnio 3DCONNEXION wypuscilo mysz dla "CAD-owcow" nabylem to pelen optymizu ale okazalo sie to niewypalem. Kicha poprostu.
Narazie uzywam "Evoluent" i jest niezle ale....
Tak wiec prosze o jakies sugestie od CAD-owcow.
Dzieki
Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...