RATUJCIE BO OSZALEJĘ !

Szukam informacji na temat sterowania plazmą i natrafiam głównie na polski produkt MyPlasm CNC produkowany rzekomo w 100% Polsce przez firmę Proma-Elektronika.
https://proma-elektronika.com/instructi ... nc-system/
Problem polega na tym, że sam producent twierdzi ( rozmawiałem z właścicielem firmy / twórcą przez telefon ), że jest to kiepskie sterowanie i nie poleca "bardziej niż do zabawy w garażu". Tymczasem spotykam je na każdym kroku w maszynach na całym świecie nie tylko amatorskich, czy widuję na targach w maszynach "niegarażowych".
cytaty PRODUCENTA ( z powyższego lik ) :
"Systemu nie można porównywać z konkurencyjnymi profesjonalnymi systemami sterującymi, które oferują znacznie większe możliwości"
"jeśli wymagasz profesjonalnych rozwiązań nie jest to produkt dla Ciebie."
Czy może to być dobry produkt jeśli sam producent mówi, że nie jest ?
Dlaczego tak dużo ludzi ( w tym producenci maszyn ) na całym świecie go stosuje ?
Niestety jest bardzo mało opinii i informacji od użytkowników poza kilkoma filmikami jak tnie.
Wszystkie informacje jakie znajduję ( instrukcje video, poradniki, wszelkie szczegółowe informacje ) pochodzą od producenta.
praktycznie zero od użytkowników.
Zaczynam budowę stołu i chcę podjąć decyzję czym to sterować. Cena nie gra roli, chciałbym coś dobrego i NIEZAWODNEGO.
Niekoniecznie MyPlasm, który kusi mnie najbardziej ze względu na to, że zawiera dosłownie WSZYSTKO, czego potrzebuję do plazmy a jednocześnie jest banalnie prosty.
reasumując :
HIT - czy MIT ???