Myjka do części
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Tylko trzymanie takiego środka zmieszanego z syfem to marnotrawstwo.
Ja zawsze najpierw wodą z 90 stopniC myję atomizer z płynem parę razy i woda 90 stopni. Ładnie szybko i tanio. Jak duży syf to parą. Preparatów do mycia jak kolega wyżej napisał jest multum na myjnię ręczną można podjechać oni dużo używają i czasem jakiś polecą.
Ja zawsze najpierw wodą z 90 stopniC myję atomizer z płynem parę razy i woda 90 stopni. Ładnie szybko i tanio. Jak duży syf to parą. Preparatów do mycia jak kolega wyżej napisał jest multum na myjnię ręczną można podjechać oni dużo używają i czasem jakiś polecą.
„Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.”
- Ernest Hemingway
- Ernest Hemingway
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Koszty leasingu 110%, przynajmniej ostatni mój leasing, i odliczasz VAT. To chyba najlepsza forma zakupu nowych urządzeń i pojazdów. Wynajem też dobrze się sprawdza, właśnie testujemy wynajem głównej drukarko-kopiarki do biura. Płatność za stronę.marcpol pisze:Leasing jest kosztowny, oprócz kosztów zakupu przedmiotu trzeba doliczyć do tego marże leasingodawcy (...)
pozdrawiam
Maciek
miłośnik maszyn parowych i silników GAD
Maciek
miłośnik maszyn parowych i silników GAD
-
- Lider FORUM (min. 2000)
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
Dopiero teraz znalazłem czas (tzn pojawiła się konieczność), aby zająć się tematem myjki. Kupiłem starą zmywarkę, dwa wiadra, z jednego woda przelewa się do drugiego poprzez prosty filtr. Następnie pompką elektryczną uruchamianą razem z elektrozaworem zmywarki jest pompowana do miski zmywarki.
Efekty mycia są średnie, ręcznie można zrobić to szybciej i dokładniej, jednak zmywarka pozwala zająć się w tym czasie czymś innym. Stosuję na razie środek Clinex 4 dirt i wodę. Planuję gruntownie przebudować urządzenie, usunąć zbędne części i zastosować pompę 0,25 kw od hydroforu.
Efekty mycia są średnie, ręcznie można zrobić to szybciej i dokładniej, jednak zmywarka pozwala zająć się w tym czasie czymś innym. Stosuję na razie środek Clinex 4 dirt i wodę. Planuję gruntownie przebudować urządzenie, usunąć zbędne części i zastosować pompę 0,25 kw od hydroforu.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Ja używam Tenzi truck clean extra. Jest to koncentrat, rozcieńczam z wodą i wlewam do opryskiwacza z pompką (np. Kwazar 5l). Najpierw skrobię większe zabrudzenia, później spryskuję roztworem i czekam minutę-dwie, byle nie zaschło. Na koniec myjka z gorącą wodą i części czyściutkie. Co odważniejsi (a może głupsi) myją tym auta. Co prawda muchy ze zderzaka same spadają, ale jak mi kiedyś kolor maszyny zmieniło z zielonego na jasnożółty wolę nie ryzykować.
Miałem już kilka produktów Karchera ale poza dużą ilością piany efekt nie był tak intensywny.
Miałem już kilka produktów Karchera ale poza dużą ilością piany efekt nie był tak intensywny.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Myjka do części
Jako doświadczony mechanik polecam koncentrat do myjek automatycznych. Przypadkowo kupiłem na sklepie internetowym marwis24 i jestem zadowolony. Rozcieńczam tylko z wodą.
Po kilku miesiącach zdecydowałem się na zakup myjki ciśnieniowej Hydro Power, wcześniej "wynajmowałem" podobną myjkę, ale koszta były ogromne.
Więc postanowiłem zainwestować pieniądze w swój sprzęt, dostałem gwarancję na rok.
5 z plusem za solidną konstrukcję z nierdzewki.
Pozdrawiam
Tomasz
Po kilku miesiącach zdecydowałem się na zakup myjki ciśnieniowej Hydro Power, wcześniej "wynajmowałem" podobną myjkę, ale koszta były ogromne.
Więc postanowiłem zainwestować pieniądze w swój sprzęt, dostałem gwarancję na rok.
5 z plusem za solidną konstrukcję z nierdzewki.
Pozdrawiam
Tomasz
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
jak chcesz budować myjkę to polecam jako bazę myjkę gastronomiczną HOBART do palet cukierniczych . Na rynku wtórnym można dostać taką myjkę za 3-4 tys w zamian za to masz komorę z nierdzewki podgrzewacz do wody pompę główną obrotowe dysze mycie parą i dwie pompki do preparatów . Najlepiej wywalić sterownik i dać własny na PLC to będziesz miał pełną kontrole nad procesem . Podejrzewam jak byś sam budował to więcej wydasz na części a tu masz trochę pracy i w jeden wieczór przerobisz na myjkę do twoich celów