monitor/panel dotykowy
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 15
Re: monitor/panel dotykowy
Zabierasz się do sprawy z odwrotnej strony...
Chyba wszystkie, w miarę nowoczesne monitory dotykowe będą działać z systemem Windows.
W miarę nowoczesne, to te z dotykiem na USB, bo trafiają się też zabytki na port COM, których nie należy kupować, nawet jeśli cena jest atrakcyjna.
Natomiast podstawowy problem z monitorem dotykowym to interfejs graficzny, który musi być po prostu do tego przystosowany.
Operator czasem się śpieszy, czasem działa w stresie, nie może być takiej sytuacji że w coś nie można palcem trafić, albo że się "wciska" przycisk obok...
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 12
JA będę operatorem na mojej mini maszynce, bez stresu i pośpiechu
Ostatnio zmieniony 08 lut 2023, 11:56 przez ADATA, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.youtube.com/channel/UCSmFd7lftq1lhJKx5R4u9ag
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 12
zgadza się dlatego pytam, napisałem tylko że to ja będę obsługiwał ploter i tyle
dlaczego zaczynam od odwrotnej strony Twoim zdaniem?
dlaczego zaczynam od odwrotnej strony Twoim zdaniem?
https://www.youtube.com/channel/UCSmFd7lftq1lhJKx5R4u9ag
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 15
Napisałem Ci to wyraźnie.
Prawie każdy monitor dotykowy zaspokoi twoje potrzeby, natomiast problemem jest przystosowanie twojego sterowania tak, żeby korzystanie z niego było wygodne i bezpieczne.
Ja programu Mach3 nie używam, więc w szczegółach Ci nie pomogę, ale ewentualne problemy są uniwersalne i niezależne od konkretnej implementacji.
Zasadniczo sprowadza się to do tego, że nie wszystko co da się kliknąć myszą daje się też "wcisnąć" palcem.
Zapytaj w dziale Mach kto używa monitora dotykowego i jakie ma z tym doświadczenia...
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 11
Ekran dotykowy nie zastąpi w pracy myszki czy klawiatury ale może być użytecznym dodatkiem.
Oczywiście najwięcej bedą mieli do powiedzenia ci, którzy nie używają. Dziwię się nawet, że jeszcze taki spokój w wątku
Mogę podać model jak wrócę z wyjazdu. Ale faktycznie każdy będzie działał.
Jeśli obróbka na sucho to taki ekran jest bardzo fajny. Na mokro gorzej
W każdym przypadku świetnie nadaje się do uzbrajania maszyny jeśli zrobi się do tego fajne ekrany dialogowe.
Oczywiście najwięcej bedą mieli do powiedzenia ci, którzy nie używają. Dziwię się nawet, że jeszcze taki spokój w wątku
Mogę podać model jak wrócę z wyjazdu. Ale faktycznie każdy będzie działał.
Jeśli obróbka na sucho to taki ekran jest bardzo fajny. Na mokro gorzej
W każdym przypadku świetnie nadaje się do uzbrajania maszyny jeśli zrobi się do tego fajne ekrany dialogowe.