Monitor do HH 355
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
Monitor do HH 355
witam
Czy próbował juz ktoś z was podłączyć zwykły monitor do sterowania HH , nawalił nam monitor a koszt nowego jest ogromny .Potrzebowałbym jak zrobić przejściówkę z wyjscia na monitor co jest w maszynie na zwykły monitor od komputera .
Za wszelkie rady będę serdecznie wdzięczny .
Czy próbował juz ktoś z was podłączyć zwykły monitor do sterowania HH , nawalił nam monitor a koszt nowego jest ogromny .Potrzebowałbym jak zrobić przejściówkę z wyjscia na monitor co jest w maszynie na zwykły monitor od komputera .
Za wszelkie rady będę serdecznie wdzięczny .
Jak pytam to znaczy że nie wiem ,jak wiem to odpowiem i pomogę ,więc doceń to -tak jak ja doceniam Cię !!!!
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
hejka
monitor da sie bez problemu podlaczyc i dziala,
padl mi kiedys w cf-22 z sterowaniem HH426.
problemem byly tylko tzw. soft keys, te szare przyciski pod monitorem
tego nie dalo sie juz obejsc bez ingerencji w sterowanie frezarka
o ile pamietam w HH355 nie bylo jeszcze soft keys ale nie jestem pewien.
pozdro
monitor da sie bez problemu podlaczyc i dziala,
padl mi kiedys w cf-22 z sterowaniem HH426.
problemem byly tylko tzw. soft keys, te szare przyciski pod monitorem
tego nie dalo sie juz obejsc bez ingerencji w sterowanie frezarka
o ile pamietam w HH355 nie bylo jeszcze soft keys ale nie jestem pewien.
pozdro
-
witam
w HH 355 nie ma szarych przycisków wyjście do monitora nie ma normalnej wtyczki jak w przypadku normalnego monitora do kompa .Problem tylko w odpowiednim połączeniu kabli do zwykłego monitora
w HH 355 nie ma szarych przycisków wyjście do monitora nie ma normalnej wtyczki jak w przypadku normalnego monitora do kompa .Problem tylko w odpowiednim połączeniu kabli do zwykłego monitora
Jak pytam to znaczy że nie wiem ,jak wiem to odpowiem i pomogę ,więc doceń to -tak jak ja doceniam Cię !!!!
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Witaj
Opis złącza X9 do wizji w TNC 355
A jesteś pewny że to monitor ?? może to być równie dobrze grafika CLP
Opis złącza X9 do wizji w TNC 355
A jesteś pewny że to monitor ?? może to być równie dobrze grafika CLP
- Załączniki
-
- TNC 355 X9.JPG (32.93 KiB) Przejrzano 1937 razy
... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje
---
Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281

Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281
-
Był u nas jakiś szpec od elektroniki i ostatnio już trochę monitor podregulował (około 6 miesięcy temu ) ,ale teraz to już jest gorzej trzeba czekać jakieś 15 minut zanim obraz się pojawi .Był teraz i stwierdził że monitor się już skończył a nowy tzn używany w niemczech kosztuje 750 €
Dlatego próbujemy zrobić przejściówkę na zwykły monitor

Dlatego próbujemy zrobić przejściówkę na zwykły monitor

-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Wyżej obłożenie pinówŁuki31 pisze:Dlatego próbujemy zrobić przejściówkę na zwykły monitor
Tylko przyda Ci się stary monitor
... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje
---

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Witam
Zapraszam do nas - naprawa wyjdzie naprawnie taniej niż w serwisie autoryzowanym. Jeśli nie naprawimy to wymienimy na CRT.
+48 667869537
Zapraszam do nas - naprawa wyjdzie naprawnie taniej niż w serwisie autoryzowanym. Jeśli nie naprawimy to wymienimy na CRT.
+48 667869537
Pozdrawiam Piotr Ciaciek
+ 48 667869537 www.rgbservice.pl - naprawy elektroniki przemysłowej.
+ 48 667869537 www.rgbservice.pl - naprawy elektroniki przemysłowej.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Mam taki sam problem:
Posiadamy frezarkę ze sterowaniem Heidenhain TNC 355 (1990 rok budowy). W starowaniu użyto monitora monochromatyczego (oznaczenie monitora: BE 412B), który się popsuł. Chcemy go wymienić na LCD ale przemysłowe wersje zamienników są drogie. Chcemy go zastąpić zwykłym monitorem LCD z wejściem VGA ale nie pasują złącza.
Czy znacie jakieś przejściówki - przy użyciu, której można podłączyć monitor VGA do tego sterowania?
Posiadamy frezarkę ze sterowaniem Heidenhain TNC 355 (1990 rok budowy). W starowaniu użyto monitora monochromatyczego (oznaczenie monitora: BE 412B), który się popsuł. Chcemy go wymienić na LCD ale przemysłowe wersje zamienników są drogie. Chcemy go zastąpić zwykłym monitorem LCD z wejściem VGA ale nie pasują złącza.
Czy znacie jakieś przejściówki - przy użyciu, której można podłączyć monitor VGA do tego sterowania?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Najlepiej kupić konwerter sygnału model ACV- 011 (199zł) i w prosty sposób podłączyć starą grafikę z monitorem VGA. Wystarczy trochę poszperać w necie. Są w sprzedaży także multi konwertery, gdzie można podąć na niego zespolony sygnał video, a z drugiej monitor z wejściem VGA.
- Załączniki
-
- CGA-VGA konwerter.pdf
- (183.91 KiB) Pobrany 849 razy