Modernizacje frezarek,wytaczarek ,pras krawędziowych
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
Modernizacje frezarek,wytaczarek ,pras krawędziowych
Poszukuje firmy specjalizującej się w sterownikach PLC i Simatic , firma musi mieć możliwości lokalowe aby przjąć jednorazowo jedną lub dwie obrabiarki do modernizacji układów elektrycznych, chodzi o przeróbki starych CNC na proste sterowania PLC wraz z montażem liniałów elektronicznych na osiach maszyny,moge zlecić na stałe przeróbki frezarek Heckert FU400,FW400, FSS400, TOS FGSH50,FGSV 50,FGS50,wiertarkim koordynacyjne MIKROMAT BKOe i BKOz, prasy krawędziowe wymiana całych szaf sterowniczych na nowe,również inne obrabiarki,posiadamy w ciągłej sprzedaży obrabiarki wymienionych firm i dużo innych po odbudowie z gwarancją jakości i serwisem ,pozdrawiam Roman
Tagi:
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Ja widzialem rementy takch maszy robione przez Master w Czestochowie http://www.masterltd.pl/ robia to bardzo ladnie ale tez bardzo drogo
a Ponar-Rogowski http://www.ponar-rogowski.pl/ robi to na chyba takim samym poziomie a napewno znacznie taniej. Hekerty zrobione przez nich sa super , wymieniaja tez cale sterowanie.
a Ponar-Rogowski http://www.ponar-rogowski.pl/ robi to na chyba takim samym poziomie a napewno znacznie taniej. Hekerty zrobione przez nich sa super , wymieniaja tez cale sterowanie.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
Znam obie firmy dzieki za informacje ,problem polega natym że remonty to my robimy sami chodzi mi o firme która by mogła wziąć zrobioną mechanicznie maszyne i wykonać instalacje elektryczna lub całe sterowanie ,problem w tym że nie może to trwać miesiącami tak jak to jest w naszych zakładach remontowych,jedna z firm która wymienniłes rzeczywiście robi przeróbki szaf np. w Heckertach ale po tej przeróbce nie działają cykle półautomatyczne które ta maszyna ma w oryginale,a dużo ludzi którym ja sprzedaje maszyny używa tej opcji,jest kilka małych firm które robią takie przeróbki i robią to na poziomie światowym ale maja małe moce przerobowe i nie mają lokali robią to u klienta,czasami nie pasuje to geograficznie, ja potzrebuje zrobić dwie trzy maszyny w miesiącu,pozdrawiam, Roman
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
No właśnie - od 2-ch lat nie mogę znaleźć kontaktu do p. Romana Piotrowskiego, szefa SOS.
Skończyło się na rozmowie telefonicznej i...
Wykonywałem różne cykle (ad libitum) w PLC dla maszyn Heckerta, Reckermanna; inna sprawa, że dla starych,
często zacinających się krańcówek oraz dokładności ok. 0.1mm uzyskiwanej z krańcówek i krzywek,
co było rewelacją ok.30 lat temu, dzisiaj taka skórówka... heh
Skończyło się na rozmowie telefonicznej i...
Wykonywałem różne cykle (ad libitum) w PLC dla maszyn Heckerta, Reckermanna; inna sprawa, że dla starych,
często zacinających się krańcówek oraz dokładności ok. 0.1mm uzyskiwanej z krańcówek i krzywek,
co było rewelacją ok.30 lat temu, dzisiaj taka skórówka... heh