Cześć
Pytanie może dosyć błache ale zawsze lepiej się wymienić informacjami

. Jestem w trakcie budowania swojego nowego stołu warsztatowego. Stół będzie miał wymiary 160x60x90 (szer, głębokość, wysokość), cały wykonany z profili stalowych (nogi 50x50x3, reszta konstrukcji 50x30x3), blat ze sklejki grubości 4cm, a w konstrukcji stołu będą wstawione dwie metalowe szafki z szufladami oraz półka pośrodku. Waga stołu zapewne wyniesie ze 120-150 kg. Dodatkowo będzie zainstalowane solidne imadło (szczęki 150mm) i teraz pytanie odnośnie mocowania. Jako że jest to imadło z podstawką obrotową to chciałem je zamontować na rogu stołu, nad jedną z nóg, lecz zastanawiam się nad opcją wykonania nadstawki, która będzie wspawana obok blatu (tak jak tutaj:
https://www.olx.pl/oferta/stol-warsztat ... c761864dc5), w mojej opinii jest to lepsza opcja, nie ogranicza blatu jak i daje trochę większe możliwości oferowania blatem. Podstawka będzie wykonana z profili 50x30x3 a także pokryta blatem ze sklejki o wymiarach podstawy. Chciałbym się dowiedzieć czy są jakieś wady tego rozwiązania
pozdrawiam