Witam
Znalazłem parę silników firmy mikroma model FB-20-4-1 skok 15 stopni 0,2 Nm 28 V. Silnik posiada 5 przewodów ale nie wiem za bardzo jak go podłączyć. Posiada może ktoś jakieś schematy podłączenia?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Mikroma FB-20-4-1
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Mam podobny silnik o oznaczeniu FA-17-4-1.
Przewodów jest 5, pomiary omomierzem sugerują połączenie cewek jak na załączonym obrazku.
Przymierzam się do podłączenia takiego silnika. Posiada on następujące przewody: czerwony, zielony, brązowy, niebieski i czarny (wspólny odczep jak na rysunku).
Przewodów jest 5, pomiary omomierzem sugerują połączenie cewek jak na załączonym obrazku.
Przymierzam się do podłączenia takiego silnika. Posiada on następujące przewody: czerwony, zielony, brązowy, niebieski i czarny (wspólny odczep jak na rysunku).
- Załączniki
-
- mikroma 17
- mikroma17.JPG (8.59 KiB) Przejrzano 1957 razy
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Typowy silnik unipolarny. Nie ma znaczenia czy reluktancyjny, czy hybrydowy. Sterownik ma być unipolarny np. wersja aplikacji L297 z tranzystorami na wyjściu.gregus1975 pisze:Mam podobny silnik o oznaczeniu FA-17-4-1.