Szukam Migomatu trochę z wyższej półki co mi polecicie ?
Kemppi Minarc Mig 170 EVO
Lincoln Electric Weld Pak 2000
CaddyMig C160i
Migomat TIGER 2040
Typowo w domu, czasem spawam blachę czasem profil czasem ceownik gruby, rurki itp.
Co polecacie lub co innego co ja podałem?
Migomat do domu z wyższej półki
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Re: Migomat do domu z wyższej półki
Panowie nie mają doświadczenia z tymi migomatami? nic mi nie polecicie?
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
Kup Magnum 330 i będziesz zadowolony, a zaoszczędzone pieniądze odłóż do skarpety na jakieś ściski, druty i gaz. Jeżeli już koniecznie chcesz wydać więcej, to Tiger jest produkowany w Europie, nie będziesz miał problemów z częściami. Ja mam Tigera MMA i śmiga aż miło.
Ewentualnie przyjrzyj się spawarkom Oerlikon Citoline, chociaż ja pewnie wybrałbym Tigera z tych wymienionych przez Ciebie.
Ewentualnie przyjrzyj się spawarkom Oerlikon Citoline, chociaż ja pewnie wybrałbym Tigera z tych wymienionych przez Ciebie.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Mam trochę tańszą Magnum MIG 190 II MMA, bardzo sobie chwalę i ojciec chwali. Ale to są opinie amatorów.
Plusem tego modelu jest to że po dokupieniu końcówki jest to MMA+MIG+TIG i można szaleć. Grubego żelastwa jeszcze nie spawałem. Ale MMA na 2/3 mocy topiło mi płaskowniki około 3-5mm grubości i trzeba było zmniejszać. Więc i taka maszynka wystarczy żeby zaspawać na amen. Oby tylko niezbyt długo bo wiadomo że przy dużych prądach to taki sprzęt musi mieć przerwy.
Plusem tego modelu jest to że po dokupieniu końcówki jest to MMA+MIG+TIG i można szaleć. Grubego żelastwa jeszcze nie spawałem. Ale MMA na 2/3 mocy topiło mi płaskowniki około 3-5mm grubości i trzeba było zmniejszać. Więc i taka maszynka wystarczy żeby zaspawać na amen. Oby tylko niezbyt długo bo wiadomo że przy dużych prądach to taki sprzęt musi mieć przerwy.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Miałem Magnum MIG 190 i byłem zadowolony, ale sprzedałem, i teraz chciałem coś lepszego.