Temat tak naprawdę kopiuję z Elektrody, tam jednak nikt nie chce nic odpisac. Najwidoczniej nikt nie wie nic na dany temat. O obu politechnikach czytałem też na tym forum. Widać , że są tu zarówno osoby po i w trakcie studiów na tych uczelniach. A więc tak jak w tytule - Politechnika Poznańska czy Wrocławska? Wybrałem wydział Maszyn Roboczych i Transportu na PP i Mechaniczno - Energetyczny PWr, że względu na specjalizacje. Na obie się dostałem. Lecz pytanie narodziło się po lekturze kilku komentarzu na różnych forach internetowych, a jest już bardzo późno na takie dylematy . Chciałbym iść na studia związane z lotnictwem, pracy przy serwisie, konstrukcji, budowie. Jest wiele osób narzekajacych i chwalacych na forach wydział Maszyn Roboczych i Transportu, lecz nie wiadomo co na jego temat tak na prawdę sądzić. Jest wiele komentarzy typu: nic się nie nauczysz, każdy się tam dostaje, to mały wydział więc zły. A w końcu na studia nie chce iść po to, by zmarnować 3,5 roku źle wybierając wydział czy uczelnię. Jednak wiem, że wielu nigdy tam mogło nie byc , a może jedynie pisać bzdury na forach. Na temat wydziału Mechaniczno - Energetycznego PWr nic znaleźć nie mogę, a co dopiero o kierunku. Która uczelnia i zarazem wydział jest lepszy? Gdzie wykładowcy są lepsi i więcej będę w stanie wynieść? Oczywiście trzeba się uczyć samemu, to wiem, ale jak każdy chce wybrać dobrze

Z góry wszystkim dzięki!
Ps. Czytałem plany zajęć, rozglądam się po stronach wydziałów. Na PWr wygląda to lepiej, ale to tylko moje spostrzeżenie, może i mylne.
Ps.2 : Orientuje się ktoś czy byli w poprzednich latach na PP chetni na specjalizacje "silniki lotnicze"? Otwierają ją w ogóle?
Edit: Jeśli pomyliłem dział to nakierujcie, gdzie się przenieść z tematem