materiał 6061 i 6063 t66
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
materiał 6061 i 6063 t66
Witam.
Zastanawiam się jaki materiał będzie najlepszy do projektu truckow do longbord'a. w specyfikacji produktu, jednej z firm zajmujących się deskami widziałem, że wykonują je z 6061, jako że mam łatwy dostęp do aluminium 6063 t66 zastanawiam się czy te aluminium będzie równie dobre, co o tym myślicie? Czy różnice w wytrzymałościach są znaczące?
Zastanawiam się jaki materiał będzie najlepszy do projektu truckow do longbord'a. w specyfikacji produktu, jednej z firm zajmujących się deskami widziałem, że wykonują je z 6061, jako że mam łatwy dostęp do aluminium 6063 t66 zastanawiam się czy te aluminium będzie równie dobre, co o tym myślicie? Czy różnice w wytrzymałościach są znaczące?
Tagi:
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 1
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Dziękuję za podpowiedz,
Zastanawiam się jeszcze nad jedną sprawą, mianowicie posiadam cnc, którego przeznaczeniem jest obróbka drewna, będę na nim wykonywał prototyp tychże trucków z drewna lub corianu, i zastanawiam się czy z aluminium tez mógłbym sam sobie takie elementy wyfrezować, czy przekazać tą robotę dla osób mających bardziej wyspecjalizowane maszyny do obróbki aluminium.
oto elementy o jakie mi chodzi:
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/imag ... 0mzv9Bqy34

wrzeciono w tym cnc to 9kw i max obroty 24k
Zastanawiam się jeszcze nad jedną sprawą, mianowicie posiadam cnc, którego przeznaczeniem jest obróbka drewna, będę na nim wykonywał prototyp tychże trucków z drewna lub corianu, i zastanawiam się czy z aluminium tez mógłbym sam sobie takie elementy wyfrezować, czy przekazać tą robotę dla osób mających bardziej wyspecjalizowane maszyny do obróbki aluminium.
oto elementy o jakie mi chodzi:
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/imag ... 0mzv9Bqy34

wrzeciono w tym cnc to 9kw i max obroty 24k
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1