Maszyna z Chin
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Re: Maszyna z Chin
To zależy od wielu czynników.
Jaką maszynę chcesz ściągnąć? Czy zajmuje cały kontener? 40ft czy 20ft? Czy to drobnicówka?
Zestaw pytań chwilowo jest typu:
"Chciałbym zrobić ciasto.
Piekł ktoś? mógłby się podzielić spostrzeżeniami i wnioskami?"
"A coś więcej? na jakie narzędzia kuchenne trzeba się jeszcze oprócz kosztów samych składników przygotować?"
Wszystko ładnie pięknie - dziesiątki książek o tym powstało. Tylko zdradź nam sekret jakie ciasto chcesz piec?
Jaką maszynę chcesz ściągnąć? Czy zajmuje cały kontener? 40ft czy 20ft? Czy to drobnicówka?
Zestaw pytań chwilowo jest typu:
"Chciałbym zrobić ciasto.
Piekł ktoś? mógłby się podzielić spostrzeżeniami i wnioskami?"
"A coś więcej? na jakie narzędzia kuchenne trzeba się jeszcze oprócz kosztów samych składników przygotować?"
Wszystko ładnie pięknie - dziesiątki książek o tym powstało. Tylko zdradź nam sekret jakie ciasto chcesz piec?

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
W tej kwocie jeszcze dolicz vatEU+ cło, + opłatę za obsługę celną przewoźnika (nie polecam UPS, ani DPD bo kroją strasznie za obsługę Fedex trochę mniej kroi, więcej nie miałem do czynienia) poczty unikaj.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Ja kupiłem frezarkę VMC-540 na portalu "Alibaba", waga ok 2T, wymiary 100/135/200. - jako osoba prywatna nie firma
Po dyskusjach z agentem celnym, zdecydowałem się na warunki FCA.
Czyli sprzedawca dostarcza na własny koszt do portu w Chinach, fracht po mojej stronie od portu w Chinach do Gdańska ok 1800,00 netto.
Koszt transport z portu do domu to już zależy od odległości u mnie wyniósł 2300,00 netto (700km).
do w/w kosztów należy doliczyć: cło + VAT oraz opłatę dla agenta celnego ok 300,00 netto.
Agent celny to lokalna mała firma, których jest pełno w Polsce.
Po dyskusjach z agentem celnym, zdecydowałem się na warunki FCA.
Czyli sprzedawca dostarcza na własny koszt do portu w Chinach, fracht po mojej stronie od portu w Chinach do Gdańska ok 1800,00 netto.
Koszt transport z portu do domu to już zależy od odległości u mnie wyniósł 2300,00 netto (700km).
do w/w kosztów należy doliczyć: cło + VAT oraz opłatę dla agenta celnego ok 300,00 netto.
Agent celny to lokalna mała firma, których jest pełno w Polsce.