Wkurza mnie grawerowanej na laminatach grawerskich bo albo nierówno się układa na stole albo taśma dwustronna się odkleja - jakość spada totalnie. Zajrzałem do szuflady i patrze - trochę PCV spienionego 5mm i 3mm... Szybkie zdjęcie wymiarów, godzina rysowania w corelu, nakładam frez i jadę

Ściany boczne, przednia, tylna, dół oraz blat zrobione są c PCV spienionego 5mm, 3 poprzeczki w środku z PCV spienionego 3mm. Dziurki mają 2mm średnicy i jest ich 1872

PCV kleiłem... Butaprenem - to miałem pod ręką - w środku i nazewnątrz łączenia uszczelniłem wikolem. Ścianka z rurką wzmocniona, a wstawiona rurka ma 25mm średnicy.
Oto kilka fotek z budowy:

A tutaj filmik z pracy:
Podłączałem do odkurzacza - ma on 4 prędkości - testy robione na najmniejszej. Przy zatkaniu wszystkich dziurek materiał jest naprawdę ciężko ruszyć. Powinno mi to bardzo pomóc przy grawerowaniu. Muszę jeszcze cały stół wyrównać - wezmę frez 6mm i przejadę go -0,05mm

Poszukuję jeszcze maty takiej aby położyć na pcv i nie niszczyć w przypadku frezowania przelotowego - wiecie gdzie mogę dostać?
Pozdrawiam!
UPDATE:
Wpadłem na pomysł by może jako pompe podciśnienia wykorzystać agregat lodówkowy i zwężkę Venturiego?
Niewiecie jaką matę wykorzystać do tego stołu?