Malowanie drewna na wysoki połysk
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
Malowanie drewna na wysoki połysk
Witam
Forum jest poważne, moje pytanie trochę głupie, ale nie mam skąd się dowiedzieć.
Potrzebuje pomalować mój bęben Djembe na wysoki połysk, żeby wszystko było jednolite i baardzo gładkie/błyszczące. Jakich farb użyć? Co zrobić, aby był ten wysoki połysk?
Pozdrawiam!
Forum jest poważne, moje pytanie trochę głupie, ale nie mam skąd się dowiedzieć.
Potrzebuje pomalować mój bęben Djembe na wysoki połysk, żeby wszystko było jednolite i baardzo gładkie/błyszczące. Jakich farb użyć? Co zrobić, aby był ten wysoki połysk?
Pozdrawiam!
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Kolego najpierw napisz czy to masz zamiar bezbarwnym czy jakiś kolorek. Radził bym zaprzyjaźnić się z lakiernikiem samochodowym gdyż choćbyś pomalował dokładnie to i tak nie masz czym to wypolerować ani polerki ani emulsji ani umiejętności
OGŁOSZENIE!!! Zamienię dobrą prace w dynamicznie rozwijającym się kraju na zasilek w krajach starej uni.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
No farbą chciałbym pomalować drewno, i czymś pokryć (zapewne do tego służy lakier), żeby było to na maksymalnie wysokim połysku, a całość wyglądała bardzo jednolicie...
Ile by kosztowała mnie taka przyjemność u lakiernika? Czy może pomalować samemu a zanieść tylko do lakierowania? Tłumaczcie proszę najprościej jak się da
I przepraszam że takie pierdoły....
Ile by kosztowała mnie taka przyjemność u lakiernika? Czy może pomalować samemu a zanieść tylko do lakierowania? Tłumaczcie proszę najprościej jak się da

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Mam pewne doswiadczenie w malowaniu drewna i powiem Ci,Czyli rozumiem pomalować samemu. Najlepiej jak chcę dwa kolory (pewien wzór) zrobić to farbą w sprayu? Chyba jednolicie wtedy wyjdzie...
ze niestety jest to ciut bardziej skomplikowane niz sie wydaje...
Zachowanie roznych farb, bejc, lakierow na roznych gatunkach
a nawet kawalkach drewna jest ...rozne

wyczytac w optymistycznych opisach producentow.
Ja akurat malowalem pistoletem uzywajac lakierow Synthilora
na pol-blysk (taka satynka). Da sie, ale roboty troche jest.
Generalnie - najpierw podklad, ktory zwiaze wlokna drewna.
Potem papier scierny, zeby poscinac wlokna ktore wstana do pionu

Potem znowu podklad, papier

lakier koloryzujacy w paru warstwach. Miedczy warstwami delikatne
przetarcie papierem sciernym itd do porzadanego rezultatu...
Jesli chcesz osiagnac efekt "lustrzany" to naprawde nie jest to proste.
Szczegolnie za pierwszym razem

Ta, najlepiej lakierem piecowymA lakiernik to rozumiem taki samochodowy, tak? Ile weźmie za to?

Daj komos zarobic, unikniesz rozczarowania.
A "ile wezmie za to" to niby skad mamy wiedziec?
J.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
"Dzieki za swietna odpowiedz, co prawda mam ja w d...e i zrobie dokladnie na odwrot..."dw4463757 pisze:oprawcafotografii, dzięki za świetną odpowiedźTeraz już w sumie wszystko jasne
Tylko ostatnie pytanie - nie mam pistoletu, to jakiej farby użyć? Ta w sprayu byłaby dobra? Czy lepiej specjalną do drewna?

J.