Ja mam inwertor mma + tig, ale innej firmy. Niestety ta firma nie robi MIG'ów.
Magnum z tego co wiem jest uważany za dość dobrą firmę. Tylko jak z tym kombajnem to nie wiem, bo nigdy czegoś takiego nie wiedziałem. Inwertor jest mniejszy, lżejszy i mobilniejszy od typowego transformatorowego mercedesa
Sherman jest również dobrą firmą. Prawdopodobnie magnum i sherman są z jednej lini produkcyjnej, tylko sprytne chińskie rączki wrzucają bebechy do różnej obudowy.
Migiem blachy samochodowe pospawasz na pewno, mma nie polecam. Natomiast regały i inne pierdoły to jak u siebie wiele takich rzeczy zrobiłem, to elektroda jest świetna. Migiem na dworze też pospawasz, ale nie przy wietrze. rozwieje Ci gaz. Mój inwertor jest zarąbisty, ale nie będę go polecał bo ktoś się od razu przy^&%#@oli, że sprowadzana z niemiec i robiona w chinach. Ale to jest prawie identyczne co magnum i sherman. Bądź gotowy na propozycje urządzeń kemppi

i fronius, ale to normalka
Do miga kup butle mieszanki 82%Ar i 18% CO2. Jest lepsza od CO2 ale nie twierdzę, że dwutlenek jest zły. Przy mieszance masz (jak się nie mylę) głębsze wtopienie i mniej odprysków.