Luz łożyska w gnieździe silnika wyczynowego
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 5
Luz łożyska w gnieździe silnika wyczynowego
Witajcie, Proszę o podpowiedź co zrobić kiedy w silniku wyczynowym (honda crf 450) mam luz miedzy łożyskiem ,a gniazdem ok 1mm (tak mocno wyrobiło sie w ciągu 5mth nieuwagi) Co mogę zrobić w takim przypadku ? Klej do łożysk locite wytrzymał ok 50 km jazdy. Myślałem o kleju epoksydowym ,ale pewnie wykruszy sie ,myślałem tez o tulejce miedzianej lub z brązu ,proszę o sugestie podpowiedzi jak uratować ten silnik ?
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 6
Technika naprawy tak jak koledzy piszą , ale w CRF to bym nawet nie zaczynał. Gniazdo jest wybite w elipsę , nie ma możliwości złapania idealnie osi gniazda. W takim silniku wystarczy , ze ucieknie ci wymiar o 0.01mm i będzie katastrofa . Szukaj karterów (pary) nie jednego bo są one parowane w fabryce miedzy innymi właśnie gniazda łożysk są obrabiane w parze .
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Jak naprawisz to puszką od piwa to jesteś mistrz.kudii pisze:Czyli czy zrobię to na puszce od piwa

Czasem mam wrażenie że na tym forum jest zbyt dużo teorii prawie kosmicznych.kudii pisze:czy wytocze to i tak na krótką metę ,nie odratuje?