Witam
Co sądzicie o nowych licencjach czasowych (subskrypcji) Autodesk Inventor ?
Czy to dobry kierunek ?
Zostać przy Inventor czy np. wymienić ?
Licencje czasowe Inventor
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
Takie rozwiązania mają swoje zalety przykładowo elastyczność, ale.... właśnie to "ale". Wydaje mi się że takie potrzeby mogą mieć duże międzynarodowe korporacje. Uwaga: Nie w Polsce. Osobiście pracuję na IRONCAD z nakładką mechaniczną, którego mogę polecić jako alternatywny CAD 3D do Inventora w wersji Professional. Aktualizację staram się robić co 3 lata, ogólnie nie ma obowiązku - jest to licencja bezterminowa z darmowym wsparciem technicznym
.

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Re: Licencje czasowe Inventor
Takie rozwiązanie przyniesie zysk ale Autodeskowi.nxcam pisze:Witam
Co sądzicie o nowych licencjach czasowych (subskrypcji) Autodesk Inventor ?
Czy to dobry kierunek ?
Zostać przy Inventor czy np. wymienić ?
Pewnie część mniejszych klientów zmieni oprogramowanie cad.
Pozdrawiam
Tomasz
P.s.
Nadal można kupić licencje dożywotnie.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Ja korzystam na Mac'u z Fusion360.
Podobnie jak Oprawca.
Od strzału ileśtam tysięcy złotych bym nie wydał za pro oprogramowanie do modelowania, CAMa, oprogramowanie do tworzenia dokumentacji wykonawczej 2d i nie wiem ile bym się pocił, żeby klientowi robić wizualizacje.
A tak, to coś sobie intuicyjnie rysuję, potem wymiaruję, klik pach szast prast. Chcesz stołek? http://a360.co/1L1AG09
No i jeszcze rendery można robić.
Jak tylko wyjdą to mam przy aktualizacji moduł, który krawaty wiąże, usuwa ciąże ...
Na raty mniej boli.
Podobnie jak Oprawca.
Od strzału ileśtam tysięcy złotych bym nie wydał za pro oprogramowanie do modelowania, CAMa, oprogramowanie do tworzenia dokumentacji wykonawczej 2d i nie wiem ile bym się pocił, żeby klientowi robić wizualizacje.
A tak, to coś sobie intuicyjnie rysuję, potem wymiaruję, klik pach szast prast. Chcesz stołek? http://a360.co/1L1AG09
No i jeszcze rendery można robić.
Jak tylko wyjdą to mam przy aktualizacji moduł, który krawaty wiąże, usuwa ciąże ...

Na raty mniej boli.
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2