lewy gwint
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
lewy gwint
dzień dobry
mam pytanie na temat nacinania gwintu tokarka nutool 550 dotyczy lewego gwintu jak wykonać skok obojętny chodzi mi o zasadę wykonania ,przełączania obrotów śruby pociągowej do wykonania gwintów .Za pomoc obojętnie jaką dziękuje.
Tokarkę dopiero kupiłem w LM ale nie ma instrukcji , zaczynam dopiero się uczyć toczyć
mam pytanie na temat nacinania gwintu tokarka nutool 550 dotyczy lewego gwintu jak wykonać skok obojętny chodzi mi o zasadę wykonania ,przełączania obrotów śruby pociągowej do wykonania gwintów .Za pomoc obojętnie jaką dziękuje.
Tokarkę dopiero kupiłem w LM ale nie ma instrukcji , zaczynam dopiero się uczyć toczyć
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Można też na lewych obrotach ustawić nóż z tyłu za osią oczywiście ostrzem odwrotnie (tak żeby skrawał) i toczyć normalnie do wrzeciona. Jak ktoś gwintował prawe gwinty to tak jest wg. mnie łatwiej.
Gildemeister GDM42\4A
Już ten chomik mniej mi się podoba ale jest.
http://chomikuj.pl/AszaPL
i nowy filmik C6 CNC
Już ten chomik mniej mi się podoba ale jest.
http://chomikuj.pl/AszaPL
i nowy filmik C6 CNC
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
można się na tym nieźle przejechać, zwłaszcza jeśli ma się lata doświadczenia i pewne nawyki, np. kręcimy pokrętłem w lewo aby odjechać od materiału, przy gwincie robi się to szybko i można się zapomnieć, wiesz co wtedy?Asza PL pisze:Jak ktoś gwintował prawe gwinty to tak jest wg. mnie łatwiej.

- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.