Mam na imię Andrzej i właśnie zaczynam swoją przygodę zawodową w kierunku Cnc (frezarki).
Chciałbym zakupić grawerkę laserową do hobbistycznych zajęć. Głównymi zadaniami raczej byłoby wycinanie z sklejki różnych ozdób ale również chciałbym by dawała radę z grawerem.
Po zobaczeniu dziesiątek filmików na YouTube wiem coraz mniej... Na początku byłem zainteresowany modelem sculpfun s9 nawet już miałem zamówiony na stronie banggood lecz sprzedający co chwila zmieniał datę wysyłki dlatego anulowałem zamówienie . Doczytałem też z innych stron że te grawerki na pewno nie działają tak super jak to przedstawione jest na filmikach. Później typ padł na A40630 NEJE lecz ciężko dostępna na zagranicznych stronach jedynie słabsza wersja N40630 ale też nie wiem czy sobie poradzi w miarę ze wszystkim. Patrzyłem też za ploterem 40W CO2 (lecz w tej cenie ma małę pole robocze do puzzli) i już sam nie wiem co będzie w miarę rozsądnym wyborem .
Laser raczej będzie służył tak jak to już wyczytałem na tym forum do "robienia bombek , puzzli itp

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc