Piszę ponieważ potrzebuje porady odnośnie lakierowania proszkowego, mam nadzieje że znajdą się forumowicze którzy są obeznani w tym temacie a najlepiej zajmujących się tym stale

Opisze najpierw co zamierzam zrobić:
Ściągam z zagranicy ramy rowerowe zarówno stalowe jak i aluminiowe, z tym że ramy te były lakierowane proszkowo bezpośrednio w miejscu z którego zamawiam.
Zamierzam lakierować proszkowo ramy tu na miejscu ale mam pewien problem istoty technicznej, chciałbym aby ściągane ramy były tak przygotowane, aby bez już żadnej obróbki chemicznej można je było od razu lakierować proszkowo.
I tu pojawia się problem, jak mają zabezpieczyć najlepiej taką powierzchnię na czas transportu i magazynowania ponieważ ciężko jest się z nimi dogadać ?
Może jakiś podkład również nakładany proszkowo ? Albo podkład poliuretanowy też coś takiego słyszałem ? Jeżeli chodzi o ramy stalowe to może fosforanowanie ?
Bardzo bym prosił o podpowiedź czego najlepiej użyć.
Pozdrowienia
[ Dodano: 2013-09-09, 14:38 ]
Aha jeszcze dwie sprawy:
Możliwe jest nałożenie kilku warstw farby proszkowej ? Mam na myśli pomalowanie wszystkich ram powiedzmy na biało i tak je przechowywać, a później nałożyć już wymagany kolor ?
Oraz czy lakierować proszkowo trzeba zaraz po fosforanowaniu czy rama może leżeć jakiś czas ?