Do tej pory tworzyłem projekty dla potrzeby frezarki, bez konieczności stosowania offsetów. Były to projekty z wykorzystaniem praktycznie tylko splajnów, łuków i linii. Teraz natomiast natąpiła konieczność połączenia wszystkiego w polilinie.
Korzystam z alternatywnego softu Bricscad. Próbowałem używać polecanie edplin. Dzięki niemu udawało się łączyć linie i łuki natomiast tych nie dało się w żaden sposób połączyć z splajnem. Splajn pozostawał osobno, polilinia z łuków i linii osobno. Czy da się to jakoś połączyć by można było spokojnie zrobić offset? Przy takich literach jak np: K, L, T można spokojnie zastosować offset gdyż jest możliwe stworzenie polilini.
Jeśli nie da się połączyć wyżej wymienionych splajnów, To może da się przekształcić splajn na wiele łuków??
Jak na razie pomaga jeden sposób zapisać w formacie niższym niż r12 który to zmienia splajna na wiele krótkich odcinków. Tylko wtedy następuje pewniej konflikt. Rozmiar takiego pliku to ok 3Mb, g-code ma kilkanaście tysięcy linii (nawet ponad 25k).
Z góry dziękuje za pomoc!
PS: Z tego co znalazłem chyba nie ma rozwiązania; rozwiązania innego niż format r12. Ale może akurat da się jakoś zaradzić.