Kurs CNC startcnc czy emt-systems?

Szukasz informacji o silniku, scalaku czy innym elemencie to podaj symbol, i inne oznaczenia a moze ktos coś ci znajdzie

Autor tematu
Zegar21
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1

Kurs CNC startcnc czy emt-systems?

Post napisał: Zegar21 » 18 gru 2014, 10:43

Witam wszystkich.
Rozumiem że podobny temat był już poruszany nie jednokrotnie, ale osobiście przeglądając podobne tematy nie doszukałem się konkretnych odpowiedzi.

Dlatego bardzo proszę osoby które odbyły kurs operatora CNC w jednej z tych firm o zabranie głosu.
Bardzo interesują mnie opinie na temat tych właśnie dwóch firm.

Dodam jeszcze, że szczególnie interesuje mnie certyfikat lub zaświadczenie jakie otrzymam po takim kursie, ponieważ umiejętności jako operator CNC już posiadam teraz tylko potrzebuje jak najlepszego papierka, który potwierdzi moje umiejętności. I dzięki któremu będę mógł być zauważony na rynku pracy.

Po którym z tych kursów otrzymam lepsze potwierdzenie moich umiejętności i z której firmy papierek będzie bardziej ceniony przez pracodawców?

Proszę o pomoc.

linki:
startcnc: http://startcnc.pl/
emt-systems: http://emt-systems.pl/kurs-cnc-programo ... znych.html

davish88
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)

Post napisał: davish88 » 19 gru 2014, 16:48

Witam, nie wiem jak wygląda standardowy kurs w EMT , ponieważ ja miałem opłacany przez UE na każde sterowanie w jednym czasie. Natomiast co do samego szkolenia to polecam, zakładając tą samą kadrę trenerów.

jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Re: Kurs CNC startcnc czy emt-systems?

Post napisał: jasiu... » 19 gru 2014, 18:11

Zegar21 pisze:umiejętności jako operator CNC już posiadam

Po którym z tych kursów otrzymam lepsze potwierdzenie moich umiejętności i z której firmy papierek będzie bardziej ceniony przez pracodawców?
Jeśli posiadasz umiejętności, to pewnie posiadasz również świadectwa pracy, w których jest wyszczególnione, na jakich stanowiskach, kiedy i jak długo pracowałeś. To wystarcza najczęściej zupełnie.

Bo papierek z kursu (nasza branża nie wymaga żadnego certyfikowania, to nie np. elektryka, gdzie wymaga się np. uprawnień SEP) niewiele ci da. Powiem więcej, w branży jest dość negatywna opinia o takich kursach, na które do przeszkolenia z PUP trafiają kaletnicy i piekarze. Ostrożnie bym sugerował, że taki "certyfikat" czasem może bardziej zaszkodzić, niż pomóc.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Informacji na temat...”