Po lekturze sporządziłem model samego stołu, tak żeby zorientować się gabarytach oraz potrzebnych elementach które musiałbym kupić, zamówić, dorobić etc. W swoich planach opieram się na frezarce wykonanej przez użytkownika forum RC-TRIAL.
Jest to moja pierwsza i eksperymentalna maszynka, nie chcę budować dużej konstrukcji jak do stali, ale chciałbym żeby mogła coś pofrezować w drewnie, lub jakiejś piance.
W tym momencie opieram się głównie na gotowych elementach, ponieważ mój warsztat jest dosyć ograniczony, kilka podstawowych narzędzi, wiertarka, wyrzynarka

Po pierwsze materiał na blaty; dostałem wskazówkę, że najlepszym materiałem jest sklejka, najgrubszą jaką znalazłem w sklepach typu Castorama ma 18mm, pytanie czy szukać czegoś jeszcze grubszego.
Po drugie, czy nie zrezygnować z tych łożysk liniowych na rzecz tulejek ślizgowych wklejonych w obudowę z płyt meblowych lub sklejki w celu zmniejszenia kosztów. To samo tyczy się obudowy łożysk śruby napędowej, w obecnej formie musiałbym dać komuś to do wyfrezowania, ze sklejki mógłbym spróbować to zrobić samemu