Kompresor 100L W3 600L/min
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 16
Witam
Podobny czyli właśnie Caprala, pompa jest w nieco innym kształcie, ale jest to też V, 300 litrów/min., 2800 obrotów.
Zbiornik 30 litrów niestety bo te pompy były montowane na 30 i 50 litrowych zbiornikach.
Zresztą wciąż je sprzedają, zobacz sobie na www.odplyniesz.pl dział techniczny.
Pozdrawiam
Jacek
Podobny czyli właśnie Caprala, pompa jest w nieco innym kształcie, ale jest to też V, 300 litrów/min., 2800 obrotów.
Zbiornik 30 litrów niestety bo te pompy były montowane na 30 i 50 litrowych zbiornikach.
Zresztą wciąż je sprzedają, zobacz sobie na www.odplyniesz.pl dział techniczny.
Pozdrawiam
Jacek
Kto się nie bawi, ten nie żyje 
Zakres działalności: gwałty, wymuszenia, haracze.

Zakres działalności: gwałty, wymuszenia, haracze.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 61
Kupie tego
Tagred 100l niby 600l/min powinien mieć te 400l/min
Ale dołożę jeszcze sprężareczkę z tego silnika z kosiarki
Zrobię to na oryg głowicy. Zawory zostawię i zakleje wszystko silikonem tak dla zabezpieczenia przed uciekaniem powietrza. Ale zdemontuje popychacze przez co zawory bd zamknięte, a pompka oleju na wałku bd pracować.
W miejsce świecy wkręcę trójnik tylko nw jaki tam wejdzie 1/4 albo 3/8, a do trójnika zawory zwrotne. Tylko jakie żeby wytrzymały temperaturę i ciśnienie.
Tagred 100l niby 600l/min powinien mieć te 400l/min
Ale dołożę jeszcze sprężareczkę z tego silnika z kosiarki
Zrobię to na oryg głowicy. Zawory zostawię i zakleje wszystko silikonem tak dla zabezpieczenia przed uciekaniem powietrza. Ale zdemontuje popychacze przez co zawory bd zamknięte, a pompka oleju na wałku bd pracować.
W miejsce świecy wkręcę trójnik tylko nw jaki tam wejdzie 1/4 albo 3/8, a do trójnika zawory zwrotne. Tylko jakie żeby wytrzymały temperaturę i ciśnienie.
-
- Posty w temacie: 10
O i sam się dowód znalazł na oszustwo sprzedawców z all . oto dane chinola:
Ilość tłoków: 2
Ciśnienie: max 9 barów
Moc silnika: 2,8 KW/ 3,8HP
Częstotliwość: 50Hz
Prąd: 7,5A
Pojemność zbiornika: 100L
Wydajność na wejściu: 480L./min
Wydajność efektywna: 330L./min
Napięcie: 400V
Wymiary w kartonie (dł x szer x wys): 1160 x 440 x 830 mm
Wymiary butli: 1000 x 390 mm
Czas nabijania od 0 – 8 bar: 4,0
Logicznie butlę 100l powinien nabijać w mniej niż minutę , chyba że się mylę , u mnie zbiornik 120l do 8,5 atm nabija w dwie i pół min .
Dobrze radzi DOHC , wystarczy tylko przeczytać w jaki sposób piszesz już widać że samoróbka skazana na porażkę ... jak już coś to świeca zapewne ma gwint metryczny choć kosiarek nie rozbieram zawodowo to nie dam se ręki obciąć
. Chcesz na początek dobrej i taniej sprężarki , idź na złom i poszukaj takich kompresorów z dużych chłodni , zamrażarek o dużej mocy , trzeba go nie co przerobić ale na sam początek starczy [ moja pierwsza samoróbka była z dużej 2m lodówki produkcji CCCP , później 2 tłokowa ze sprężarki z traktora ] , ...Chyba że jeszcze łatwiej , kup kompresor dedykowany do polskich traktorów http://allegro.pl/sprezarka-kompresor-h ... 97569.html , dasz90zł i masz podstawę , butlę lpg z 80 litrów i silnik z 1kw i na początek styknie , aby zwiększyć wydajność o 100% za jakiś czas dokupujesz drugą pompę od traktora stawiasz je na końcach butli a w środku silnik i wio 
Ilość tłoków: 2
Ciśnienie: max 9 barów
Moc silnika: 2,8 KW/ 3,8HP
Częstotliwość: 50Hz
Prąd: 7,5A
Pojemność zbiornika: 100L
Wydajność na wejściu: 480L./min
Wydajność efektywna: 330L./min
Napięcie: 400V
Wymiary w kartonie (dł x szer x wys): 1160 x 440 x 830 mm
Wymiary butli: 1000 x 390 mm
Czas nabijania od 0 – 8 bar: 4,0
Logicznie butlę 100l powinien nabijać w mniej niż minutę , chyba że się mylę , u mnie zbiornik 120l do 8,5 atm nabija w dwie i pół min .
Dobrze radzi DOHC , wystarczy tylko przeczytać w jaki sposób piszesz już widać że samoróbka skazana na porażkę ... jak już coś to świeca zapewne ma gwint metryczny choć kosiarek nie rozbieram zawodowo to nie dam se ręki obciąć

perfekcyjna B. S. , OUS 1 - Oświęcim 1066/72r; Pozdrawiam
-
- Posty w temacie: 12
Generalnie wg mnie określenia "silnik 300W" i "kompresor" pasują do siebie jak siodło do świni
. Szczególnie jeśli ma pracować przy piaskowaniu. Ja kupiłem 50 litrowego chinola i mam go, stoi sobie, zaraz obok kompresora zrobionego na sprężarce z jelcza. Ona przy 1900 obrotów (HS31) powinna dawać ~450 litrów na minute. Tym już da się piaskować ale żeby to sprawnie szło to tak realnie trzeba 2-3 razy więcej. Piszę tu o piaskarce ciśnieniowej. Jeśli chciało by się piaskować pistoletem to trzeba jeszcze więcej powietrza i potrzebne wysokie ciśnienie.
Pozdrawiam i kibicuje bo 15 lat to okres w którym człowiek bardzo szybko się uczy. Dobrze by było gdybyś wiedział gdzie wiedzy szukać.

Pozdrawiam i kibicuje bo 15 lat to okres w którym człowiek bardzo szybko się uczy. Dobrze by było gdybyś wiedział gdzie wiedzy szukać.
-
Lepszego nic nie kupie mój budżet już 1200 to dużo
Jedynie mógłbym zrobić mam bojler poj 160l stary robiony przez tate z rury kotłowej 10mm blacha. Gdyby go skrócić z 130cm do 100cm pojemność 120l by była
A sprężarke mógłbym kupić tą niby 900l/min i silnik jakiś ze 4Kw. Bo mam tylko 3Kw oczywiście 400v, a zresztą za 500 nowy 4Kw już kupie chyba że brać 4,5Kw na zapas ?
Powinno to już łądnie dmuchać
Jedynie mógłbym zrobić mam bojler poj 160l stary robiony przez tate z rury kotłowej 10mm blacha. Gdyby go skrócić z 130cm do 100cm pojemność 120l by była
A sprężarke mógłbym kupić tą niby 900l/min i silnik jakiś ze 4Kw. Bo mam tylko 3Kw oczywiście 400v, a zresztą za 500 nowy 4Kw już kupie chyba że brać 4,5Kw na zapas ?
Powinno to już łądnie dmuchać
-
- Posty w temacie: 10
Ginciu ocknij się ! duże Wan-y które dają 900 litrów mają 11kw silniki , bojlera który ma 160 litrów nikt nie skraca do 120 , im większy [ w granicy rozsądku ] tym lepszy , 160l to bardzo dobra pojemność zbiornika ... szkoda tylko że rdza jest w środku . Tu jest firmowa pompa pod silnik 3kw ABAC , przynajmniej firmowy sprzęt http://allegro.pl/abac-pompa-sprezarkow ... 14998.html
perfekcyjna B. S. , OUS 1 - Oświęcim 1066/72r; Pozdrawiam
-
- Posty w temacie: 12
Tak jak wyżej, do wydajnego kompresora naprawdę potrzeba MOCY
. Co do zbiornika to jedyne sensowne rozwiązanie to jakiś zbiornik z fabrycznego kompresora lub bateria zbiorników LPG. Musisz zdawać sobie sprawę że jak taki zbiornik nie wytrzyma i wybuchnie to Cie nie skaleczy tylko Cie zabije + wszystkich w pobliżu. To nie są żarty.

-
Przecież napisałem niby 900l/minpanzmiasta pisze:Ginciu ocknij się ! duże Wan-y które dają 900 litrów mają 11kw silniki , bojlera który ma 160 litrów nikt nie skraca do 120 , im większy [ w granicy rozsądku ] tym lepszy , 160l to bardzo dobra pojemność zbiornika ... szkoda tylko że rdza jest w środku . Tu jest firmowa pompa pod silnik 3kw ABAC , przynajmniej firmowy sprzęt http://allegro.pl/abac-pompa-sprezarkow ... 14998.html
efektywne będzie z 500-550l/min mi to już wystarczy. A skrócić po to aby wytrzymałość była większa. Wspawałbym katowniki do środka aby wzmocnić. Na dekle też bym wspawał aby wzmocnić.
To już spokojnie powinno wytrzymać 8bar