Klucz sprzętowy Eutron smartkey3
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
Klucz sprzętowy Eutron smartkey3
Jako że temat wzbudzał kontrowersje postanowiłem usunąć moje wpisy.
Wszystkim dziękuję.
Wszystkim dziękuję.
Ostatnio zmieniony 08 paź 2012, 18:29 przez kamiennik, łącznie zmieniany 1 raz.
Tagi:
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Klucz sprzętowy Eutron smartkey3
... szkoda , że przekazałeś go elektronikowi.kamiennik pisze:Wydarzył się mały wypadek (znowu) , w pracy mamy oprogramowanie z kluczem sprzętowym, dongol usb czy jak kto zwał. Przenosiłem kompa i złamałem ten klucz, kolega elektronik go poskładał, polutował ale według niego więcej niż "chwila" nie pochodzi. ...
Uszkodzony klucz nie świadczy o utracie licencji. (?)
.... trzeba byłoby zajrzeć w umowę.
Należało napisać protokół uwzględniając świadków zdarzenia , wystąpić do producenta oprogramowania o nowy klucz USB i ewentualne koszty (moim zdaniem niewielkie) związane z tą transakcją wziąść na siebie.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Re: Klucz sprzętowy Eutron smartkey3
kamiennik pisze:Wydarzył się mały wypadek (znowu) , w pracy mamy oprogramowanie z kluczem sprzętowym, dongol usb czy jak kto zwał. Przenosiłem kompa i złamałem ten klucz, kolega elektronik go poskładał, polutował ale według niego więcej niż "chwila" nie pochodzi. Co by tu pisać szef mnie najpierw zaj.... a później zwolni. Mamy licencje na 6 stanowisk a zostały tylko 2 klucze, 1 mój uszkodzony, 2 w biurze, 4 zostały zgubione lub uszkodzone, sprawcy zostali potraktowani jak ja zostanę (patrz wyżej)
Ktoś emulował klucze tego typu czy też wycinał w programie, jakieś podpowiedzi? Samego klucza nie kupię tylko licencja na program a to koszt kilku tysięcy.
Program i zrzut z klucza posiadam. Prawdziwy klucz także.
witam
Moze tu znajdziesz odpowiedz. Mi pomogli
http://www.dongleservice.com/emulate-hasp.phtml
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
Daruj sobie wywody na temat Linuksa, bo to dopiero jest od rzeczy i nie na temat.
Ja jeszcze nie słyszałem o takim producencie oprogramowania, który by zezwalał na kopiowanie kluczy sprzętowych.
Zapewne licencja mówi wyraźnie, że programu można używać wyłącznie z oryginalnym kluczem sprzętowym.
W takiej sytuacji jak popsułeś klucz, to sobie dupę możesz wytrzeć fakturą.
Programu używać nie wolno i tyle.
A tak poza tym, to pierwszy raz słyszę o polutowanym kluczu, który "więcej niż "chwila" nie pochodzi".
Moja skromna wiedza z zakresu elektroniki podpowiada mi, że to bzdura.
Bardziej prawdopodobne jest to, że chcesz ukraść program do którego masz dostęp.
Gdybym był tu adminem, to wątek już dawno spoczął by w koszu.
.
Ja jeszcze nie słyszałem o takim producencie oprogramowania, który by zezwalał na kopiowanie kluczy sprzętowych.
Zapewne licencja mówi wyraźnie, że programu można używać wyłącznie z oryginalnym kluczem sprzętowym.
W takiej sytuacji jak popsułeś klucz, to sobie dupę możesz wytrzeć fakturą.
Programu używać nie wolno i tyle.
A tak poza tym, to pierwszy raz słyszę o polutowanym kluczu, który "więcej niż "chwila" nie pochodzi".
Moja skromna wiedza z zakresu elektroniki podpowiada mi, że to bzdura.
Bardziej prawdopodobne jest to, że chcesz ukraść program do którego masz dostęp.
Gdybym był tu adminem, to wątek już dawno spoczął by w koszu.
.