Także sądzę że to sprawdzona narzędzia skoro używają je jakby nie patrzeć w ciężkich warunkach ale to nie musi znaczyć że każde narzędzie tej firmy będzie dobre bo jest ich mnóstwo rodzajów. Dlatego chcę uzyskać informacje jak to jest w tym konkretnym przypadku.
Tak jak pisze clipper7 te dokręcane niskim momentem łatwo ukręcić co nie raz się już zdarzyło przy różnych rzeczach a w niektórych przypadkach to jest sporym problemem bo nie wszędzie jest miejsce i możliwość wykręcenia pozostałości, naprawy itp.
Z momentów które sobie wypisałem najczęściej pojawiają się 10, 14, 18, 22, 36, 45, 55, 66 a 110, 120, 185 to przy kole pasowym, przegubach i nakrętkach kuł czyli to raczej ciężko ukręcić więc klucz na ten przedział odłożę na później.
Dlaczego klucz za 500-600zł? Chciałem tańsze Yato myśląc że są dobre okazało się że nie bardzo i za długo może on nie pożyć to wole dołożyć do porządnej firmy i mieć klucz na wieki niż co jakiś czas kupować. Dla mnie są rzeczy na których można oszczędzać i takie na których lepiej nie. Dajmy na to ukręcenie szpilki trzymającej pokrywę zaworów to już problem i zakupiłem od razy 4 sztuki co kosztowało 80zł więc już by się zaoszczędziło mają klucz i właśnie je się dokręca 10Nm.
Mam zamiar kupować co jakiś czas markowe narzędzia aby wyposażyć się we wszystko co potrzebne w domowych warunkach. Szczególnie jak widzę "mechaników"

którzy są w okolicy to wole sam robić a kasę za robociznę przeznaczyć na wyposażenie.
clipper7 mógłbyś mi napisać o ile się orientujesz ile kosztuje sprawdzenie klucza i jego kalibracja albo gdzie się to robi? Oraz co jaki czas się powinno czy zależy to od czasu czy od ilości użycia?