Jakie oprogramowanie do wykrawarki EUROMAC
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Jakie oprogramowanie do wykrawarki EUROMAC
Witam.
Niedługo będę szczęśliwym posiadaczem wykrawrki młoteczkowej firmy euromac.
Czy ktoś pracował na tej maszynie i jakiego programu CAM używał do programowania wykrawania. Jest kilka programów jak cnckad metalixa oraz lantek , ale kosztują w granicach 5000-6000 tysięcy Euro. Czy zna ktoś inne programy tańsze tak do 5k zł. ? Potrzebuje programu do którego bede mogl importowac dxf , stworzyc bibliotekę narzedzi dla głowicy obrotowej , i rozmieszczac detale (najlepiej nesting auto -ale pewnie w tej cenie to niemozliwe )
Pozdrawiam
Niedługo będę szczęśliwym posiadaczem wykrawrki młoteczkowej firmy euromac.
Czy ktoś pracował na tej maszynie i jakiego programu CAM używał do programowania wykrawania. Jest kilka programów jak cnckad metalixa oraz lantek , ale kosztują w granicach 5000-6000 tysięcy Euro. Czy zna ktoś inne programy tańsze tak do 5k zł. ? Potrzebuje programu do którego bede mogl importowac dxf , stworzyc bibliotekę narzedzi dla głowicy obrotowej , i rozmieszczac detale (najlepiej nesting auto -ale pewnie w tej cenie to niemozliwe )
Pozdrawiam
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Witam,
O ile się dobrze orientuje to maszyny Euromac są sprzedawane w standardzie z oprogramowaniem firmy Lantek, ale tak jak pisałeś to jest wyższa półka i za tą cenę będzie ciężko. Jeżeli chodzi o inne tańsze oprogramowania to przyznam szczerze, że nie słyszałem. Może ktoś inny będzie Ci w stanie pomóc, ale może być naprawdę ciężko za tą cenę jaką wymieniłeś.
W samym Euromacu siedzi oprogramowanie Toppunch, ale w tym wypadku także nie wiem na ile ono jest użyteczne. Napewno nie ma w nim automatycznego nestingu i zaawansowanych opcji, ale może wystarczy na Twoje potrzeby.
Pozdrawiam
O ile się dobrze orientuje to maszyny Euromac są sprzedawane w standardzie z oprogramowaniem firmy Lantek, ale tak jak pisałeś to jest wyższa półka i za tą cenę będzie ciężko. Jeżeli chodzi o inne tańsze oprogramowania to przyznam szczerze, że nie słyszałem. Może ktoś inny będzie Ci w stanie pomóc, ale może być naprawdę ciężko za tą cenę jaką wymieniłeś.
W samym Euromacu siedzi oprogramowanie Toppunch, ale w tym wypadku także nie wiem na ile ono jest użyteczne. Napewno nie ma w nim automatycznego nestingu i zaawansowanych opcji, ale może wystarczy na Twoje potrzeby.
Pozdrawiam
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
W toppunch nie ma mowy nawet o importowaniu dxf, jest dość prosty, wszystko opisuje się wymiarami, plus parę przekształceń, kopiowanie, lustro itp. Metailx ma import dxf, ma nawet prawie identyczne funkcje rysowania jak autocad. Za nesting trzeba dopłacić. Metalix jest programem tylko do wykrawarek / laserów, według mnie jest dobrze dopracowany, wszystkie operacje są ze sobą powiązane, jakakolwiek późniejsza edycja konturu "ciągnie" za sobą wszystkie parametry obróbki.
[ Dodano: 2011-10-05, 11:41 ]
Widzę że kolega ma boscherta, eromac ma oprogramowanie na podobnym poziomie jak boschert. Metalix obsługuje też boscherta, ale chyba potrzebna jest dopłata za kolejną maszynę.
[ Dodano: 2011-10-05, 11:41 ]
Widzę że kolega ma boscherta, eromac ma oprogramowanie na podobnym poziomie jak boschert. Metalix obsługuje też boscherta, ale chyba potrzebna jest dopłata za kolejną maszynę.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
sorry za odgrzanie kotleta
HUD kolego masz metalixa ?
co z nim nie tak było w 2011 r?
powiem szczerze oglądałem ich stronkę i spodobało mi się że generuje programy na dużo maszyn między innymi na delema ale...
to jakaś pomyłka jest ... ta cała firma
miesiąc temu napisałem do nich - cisza
2 tyg temu ponowiłem - odpisali very sorry i takie tam pierdoły
nie ma żadnych danych kontaktowych - tylko formularz ...
chciałbym się nieco dowiedzieć więc napisz co w nim nie tak działa
HUD kolego masz metalixa ?
co z nim nie tak było w 2011 r?
powiem szczerze oglądałem ich stronkę i spodobało mi się że generuje programy na dużo maszyn między innymi na delema ale...
to jakaś pomyłka jest ... ta cała firma
miesiąc temu napisałem do nich - cisza
2 tyg temu ponowiłem - odpisali very sorry i takie tam pierdoły
nie ma żadnych danych kontaktowych - tylko formularz ...
chciałbym się nieco dowiedzieć więc napisz co w nim nie tak działa