Jaki smar do kół zębatych gitary
Tokarka CZ1440
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
Jaki smar do kół zębatych gitary
Pytanie jak w temacie, do tej pory smarowałem koła zmianowe smarem grafitowym, ale ten smar szybko odpada od kół zębatych i trybiki pracują na sucho. Może są jakieś dedykowane smary do takich zastosowań które mocniej przywierają do wirujących elementów.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Re: Jaki smar do kół zębatych gitary
Grafitowym? Łoo boże...
Wypróbuj Shell Gadus V220. W porównaniu do ŁT-43 jest jak klej.
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
Nie kupiłem tego Shela bo dostałem od kolegi smar który się klei prawie jak guma do żucia. W porównaniu ze zwykłymi smarami trzyma się kół zębatych jak cholera.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
Zdradzisz produkt, markę. Szukam czegoś i jedyne co testowałem to smar do łańcucha motocyklowego BEL-RAY BLUE TAC niby też się klei i super wycisza ale po kilku godzinach pracy znów jest głośno i zauważyłem że większość smaru przechodzi na dole koło gitary zgodnie z grawitacją.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Wypróbuj Fuchs DuotacWojtek_O pisze: ↑04 wrz 2020, 11:44Zdradzisz produkt, markę. Szukam czegoś i jedyne co testowałem to smar do łańcucha motocyklowego BEL-RAY BLUE TAC niby też się klei i super wycisza ale po kilku godzinach pracy znów jest głośno i zauważyłem że większość smaru przechodzi na dole koło gitary zgodnie z grawitacją.