Witam wszystkich forumowiczów.
Jestem nowym użytkownikiem forum dlatego też proszę o wyrozumiałość.
Chciałbym nauczyć się posługiwać w środowisku CNC, zdobyć podstawy działania tych maszyn. Jaki symulator demo bądź pełnej wersji moglibyście mi polecić na początek do nauki oraz jakie pomoce książkowe ? Za wszelkie informacje i linki byłbym bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam i oczekuję na odpowiedź.
Jaki program/symulator CNC polecanie do nauki ?
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Jaki program/symulator CNC polecanie do nauki ?
CNCplus TRAINING Turningszmendrik pisze:... Jaki symulator demo bądź pełnej wersji moglibyście mi polecić na początek do nauki ...
i
CNCplus TRAINING Milling
... , a kupisz je tu;
https://www.cleverbridge.com/858/purl-c ... Katalogeng
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Witam
Najpierw poprzeglądaj oprogramowanie CAD/CAM. A potem wybierz ten który będzie Ci wydawał najodpowiedniejszy. Potem poproś producenta/dystrybutora o wersje demo gdzie będzie tzw. symylacja obróbki. Wtedy będziesz mógł trenować od stworzenia projektu do jego wykonania. A jak Ci się wybrany CAD/CAM nie spodoba to możesz poszukać znowu i znowy sprawdzić czy to akurat ten.
robert
Najpierw poprzeglądaj oprogramowanie CAD/CAM. A potem wybierz ten który będzie Ci wydawał najodpowiedniejszy. Potem poproś producenta/dystrybutora o wersje demo gdzie będzie tzw. symylacja obróbki. Wtedy będziesz mógł trenować od stworzenia projektu do jego wykonania. A jak Ci się wybrany CAD/CAM nie spodoba to możesz poszukać znowu i znowy sprawdzić czy to akurat ten.
robert