Jaki program do rozwinięć blacharskich ?
Poszukuję w miarę prostego programu do rozwiniec blacharskich do poszyć używanych w izolacji
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Jaki program do rozwinięć blacharskich ?
Chciał bym na początku się przywitać . Jestem nowy na forum.
Czy mógł by mi ktoś polecić jakiś program do rozwiązań blacharskich używanych w izolacji ? Mam możliwość wycięcia laserowo poszczególnych elementów składowych na przykład kolan , trójników, lecz nie mam niczego w czym mógłbym takie rzeczy zaprojektować .
Może są jakieś możliwości zakupić gotowe projekty ?
Czy mógł by mi ktoś polecić jakiś program do rozwiązań blacharskich używanych w izolacji ? Mam możliwość wycięcia laserowo poszczególnych elementów składowych na przykład kolan , trójników, lecz nie mam niczego w czym mógłbym takie rzeczy zaprojektować .
Może są jakieś możliwości zakupić gotowe projekty ?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Re: Jaki program do rozwinięć blacharskich ?
Witam
Profesjonalne narzędzie to Lantek Expert Duct rozwinięcia + G-code wszystko w jednym ..
Jeśli mniej wymagający jest parę darmowych
Profesjonalne narzędzie to Lantek Expert Duct rozwinięcia + G-code wszystko w jednym ..
Jeśli mniej wymagający jest parę darmowych
Plotery plazmowe..
---CR Electronic
---Tormec (burny2.5)
---Stigal Dynamic
--- ajan plazma
Programy CAD/CAM :
-Lantek Expert
-Plazma 2 Vers. 2.40
-Wrykrys
---CR Electronic
---Tormec (burny2.5)
---Stigal Dynamic
--- ajan plazma
Programy CAD/CAM :
-Lantek Expert
-Plazma 2 Vers. 2.40
-Wrykrys
-
Dziekuje za informację . Jaki koszt Lantek expert ? Co z darmowych na próbę można by było ściągnąć ?
-
Dziękuje @ baszawez . rozwinięcia.exe były by fajne gdyby , na przykład łączenie elementu kolana można było przestawić na bok o 90 stopni i dodać zakład do tego . Poza tym program by był super na początek tego co chcę zrobić .
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Kolego sporo kosztuje ...
Jeśli posiadasz tel z Androidem w sklepie Google Play wpisz : izoler Free jest tam aplikacja może ci się przyda Pozdrawiam
Jeśli posiadasz tel z Androidem w sklepie Google Play wpisz : izoler Free jest tam aplikacja może ci się przyda Pozdrawiam
Plotery plazmowe..
---CR Electronic
---Tormec (burny2.5)
---Stigal Dynamic
--- ajan plazma
Programy CAD/CAM :
-Lantek Expert
-Plazma 2 Vers. 2.40
-Wrykrys
---CR Electronic
---Tormec (burny2.5)
---Stigal Dynamic
--- ajan plazma
Programy CAD/CAM :
-Lantek Expert
-Plazma 2 Vers. 2.40
-Wrykrys
-
Ten program mam i używam. Mam jednak dostęp do wycinarki laserowej więc chciał bym wyciąć elementy. Izoler free nie tworzy niestety plików które można użyć do wycięcia .
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
do plazmy i lasera dobry jest program Ventana, robi wiele kształtek w DXF, potrafi również wyceniać zamówienia na kształtki. strona programu: https://codaica.com/ventana/
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Witam Nowego kolegę.piotr.nowacki pisze: ↑31 maja 2018, 13:26Chciał bym na początku się przywitać . Jestem nowy na forum.
Jeżeli mają to być nazwijmy płaskie elementy to można zrobić je nawet w corelu. A jeżeli chodzi o elementy w trzech wymiarach to proponuje ściągnąć sobie darmowe programu CAD - oczywiście w nich tez można tworzyć elementy płaskie. Kolego poczytaj sobie zakładkę o darmowych programach. Jest ich trochę jak np sketchup czy chyba bobcad.piotr.nowacki pisze: ↑31 maja 2018, 13:26Czy mógł by mi ktoś polecić jakiś program do rozwiązań blacharskich używanych w izolacji ? Mam możliwość wycięcia laserowo poszczególnych elementów składowych na przykład kolan , trójników, lecz nie mam niczego w czym mógłbym takie rzeczy zaprojektować .
A z tym tu już nie ma żadnego problemu wystarczy tylko zlecić. Jeżeli ktoś nie posiada to bardzo szybko go narysuje.
robert