Witam.
Spawam MIG'iem różne konstrukcje na własne potrzeby. Zazwyczaj wszystko projektowałem na papierze ale teraz chciałbym zacząć na prawdę projektować, zamiast bazgrać w zeszycie na kolanie. Widziałem na youtube filmik z projektowaniem w solidworks 2010 i wyglądało to bardzo logicznie i przyjemnie. Zastanawiam się nad wyborem programu którego się zacznę uczyć aby stwarzał mi odpowiednie możliwośći. na razie wybór pada na solidworks, ale może jest jeszcze coś przyjemniejszego w obsłudze ? zaznaczam, że nie będę projektował okrętów, ale prostsze konstrukcje (stojaki, przęsła, bramy, sprzęt na siłownię, uchwyty itp).
finalnie: podajcie propozycję programów do projektowania konstrukcji spawanych z jakimś uzasadnieniem dlaczego ten a nie inny program
jaki program do projektowania konstrukcji spawanych ?
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Każdy program będzie dobry, najlepiej ucz się czegoś co używa się w twojej okolicy
Popatrz jakie nazwy są wypisane na forum w dziale programy CAD/CAM a to są już kombajny solidworks wersja 32 bitowa może uciągnąć wdł producenta chyba 2tys części, pozdrawiam
Popatrz jakie nazwy są wypisane na forum w dziale programy CAD/CAM a to są już kombajny solidworks wersja 32 bitowa może uciągnąć wdł producenta chyba 2tys części, pozdrawiam
"I siedzieli oni razem pod nagim DOS-em i nie wstydzili sie tego." 

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Kontakt: