Jaki piasek do piaskarki ?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
Panowie nie operujcie pojemnościami butli w kompresorze bo jeśli od tego by piaskowanie zależało to nie problem dołożyc zbiornik 100 czy 500 litrów.
Zobacz w instrukcji pistoletu do jakiej dyszy jaka jest potrzebna wydajnośc kompresora i taki kup. Swego czasu rozdawałem te pistolety za darmo, ale mi się skończyły
Zobacz w instrukcji pistoletu do jakiej dyszy jaka jest potrzebna wydajnośc kompresora i taki kup. Swego czasu rozdawałem te pistolety za darmo, ale mi się skończyły

-
-
j.w. wydajnośc sprężarki
ja mam np sprężarkę 1300l/min i ona przy użyciu piaskarki ciśnieniowej daje radę z dyszą 6mm
przy sprężarce od 400l/min da się pracowac jedynie z dyszą 4 mm ale jest to wolna praca
tutaj masz filmik na moim kompresorze z dyszą 6mm, a np z dyszą 8 mm już nic nie pomoże - nawet butla która ma 400 litrów bo ciśnienie będzie spadac aż spadnie tak siła piaskowania że trzeba czekac na dobicie butli
ja mam np sprężarkę 1300l/min i ona przy użyciu piaskarki ciśnieniowej daje radę z dyszą 6mm
przy sprężarce od 400l/min da się pracowac jedynie z dyszą 4 mm ale jest to wolna praca
tutaj masz filmik na moim kompresorze z dyszą 6mm, a np z dyszą 8 mm już nic nie pomoże - nawet butla która ma 400 litrów bo ciśnienie będzie spadac aż spadnie tak siła piaskowania że trzeba czekac na dobicie butli
-
patrzysz w instrukcji ile potrzebuje dane urządzenie powietrza, potem dokładasz zapas ( albo to już jest ujete w instrukcji ) i kupujesz taką sprężarkę np taka:
http://allegro.pl/kompresor-compair-c76 ... 79116.html
pisze ile ma wydajności - 7600l/min i przy jakim ciśnieniu i można w to wierzyc bo to nie typowy chińczyk
http://allegro.pl/kompresor-compair-c76 ... 79116.html
pisze ile ma wydajności - 7600l/min i przy jakim ciśnieniu i można w to wierzyc bo to nie typowy chińczyk
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
witam
mogę się podpiąć pod temat ?
jest tu chętny do zakupu to się wetnę z ogłoszeniem
mam do sprzedania zestaw do piaskowania za całkiem niewielkie pieniądze - po kosztach
sprężarka taka jak ta - sprężarka allegro
do tego piaskarka APR 600 po remoncie
a na dokłądkę węże w ilości 25 mb fi 50 z zarobionymi koncówkami
ceny
sprężarka -3500
piaskarka - 2500
węże -1260
sprzedam raczej w komplecie
dlaczego sprzedaję :
bo kontrakt się zakończył i teraz stoi i się kurzy
mam 2 sprężarki śrubowe i wystarczają do piaskowania w kabinie no i do całej reszty
ze sprzedaniem nie ma ciśnienia - stoi i jeść nie woła
może się komu przyda za niewielkie pieniądze 7 tysi z groszem to niewiele - tyle dałem i niżej nie sprzedam
cena podana to na umowę kupna-sprzedaży - jak kto chce fakturę to doliczyć Vat
mogę się podpiąć pod temat ?
jest tu chętny do zakupu to się wetnę z ogłoszeniem

mam do sprzedania zestaw do piaskowania za całkiem niewielkie pieniądze - po kosztach
sprężarka taka jak ta - sprężarka allegro
do tego piaskarka APR 600 po remoncie
a na dokłądkę węże w ilości 25 mb fi 50 z zarobionymi koncówkami
ceny
sprężarka -3500
piaskarka - 2500
węże -1260
sprzedam raczej w komplecie
dlaczego sprzedaję :
bo kontrakt się zakończył i teraz stoi i się kurzy
mam 2 sprężarki śrubowe i wystarczają do piaskowania w kabinie no i do całej reszty
ze sprzedaniem nie ma ciśnienia - stoi i jeść nie woła

może się komu przyda za niewielkie pieniądze 7 tysi z groszem to niewiele - tyle dałem i niżej nie sprzedam

cena podana to na umowę kupna-sprzedaży - jak kto chce fakturę to doliczyć Vat