Witam. Mam S3 od dwu lat, jak dla mnie super. To mój trzeci LORCH.
Popytaj w Rywalu o potestowe. Wyrwiesz za 60 %.
Dla amatora wystarczy Chińczyk, ale jak chcesz z tego żyć, to kup lepszy.
Psują się wszystkie, ale większość przypadków z winy użytkownika.
Jaki migomat wybrać kemppi, lorch, fronius
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 8
Co sądzicie o spawarce EWM Phhoenix 355 puls? Może ktoś zna/używa takiej maszyny i wypowie się jak sprawa wygląda na tle konkurencji. Nie są to chyba jakoś popularne urządzenia u nas, i w ciężko znaleźć jakiś ciekawy opis poza katalogami.
Dowiedziałem się o niej na targach i wydaje się naprawdę konkretnym wynalazkiem, cenowo też raczej nieźle wypada, co sądzicie warto się tym interesować?
Dowiedziałem się o niej na targach i wydaje się naprawdę konkretnym wynalazkiem, cenowo też raczej nieźle wypada, co sądzicie warto się tym interesować?
-
Pisząc atrakcyjny miałem na myśli, że kosztuje tyle samo co np. Kemppi cempact, a jest o 100A mocniejszy, ma w standardzie programy forceArc, rootArc i to samo z pulsem, ma superpuls - nie jestem pewny, ale w praktyce działa to podobnie jak podwójny puls, każda firma inaczej nazywa podobny efektgreg_lbn pisze:Wątpię że jest atrakcyjny cenowo.. Pewnie kosztuje około min 20000zł brutto. Przydała by się jakaś instrukcja obsługi. Najlepiej po polsku.

Tylko nie nie znam firmy ewm, niby to ta sama półka co ww. ale po polsku nie ma o niej żadnej informacji, albo mało co rodzi pewne obawy z serwisem i obsługą maszyny.
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 3
A ile w ogóle kosztuje takie urządzenie gotowe do pracy ? Chłodnia, źródło, przewody, może opcja z wózkiem ?
Ostatnio porównywałem Citopulsa z odpowiednikiem Froniusa. Nie bierzesz w ogóle pod uwagę Oerlikona ? Nie ma się czego bać, są to na pewno nie gorsze maszyny od tych wszystkich EWM,Kemppi czy przestarzały Fronius za furę pieniędzy.

Swoją drogą nieźle sobie liczą za 4 metry kabla masowego
Ostatnio porównywałem Citopulsa z odpowiednikiem Froniusa. Nie bierzesz w ogóle pod uwagę Oerlikona ? Nie ma się czego bać, są to na pewno nie gorsze maszyny od tych wszystkich EWM,Kemppi czy przestarzały Fronius za furę pieniędzy.

Swoją drogą nieźle sobie liczą za 4 metry kabla masowego

-
Za kempacta trzeba dać ok 14tyś netto, z oryginalnym uchwytem ze sterowaniem, bez chodnicy, chłodnica ok 2,5 tyś. Wspomniany EWM kosztuje podobnie.megal pisze:A ile w ogóle kosztuje takie urządzenie gotowe do pracy ?
Nie bierzesz w ogóle pod uwagę Oerlikona ?
Oerlikon który mi podesłałeś wymaga 32A zabezpieczenia sieci, co jest pewnym kłopotem. Szukam czegoś na 16A co mi w zupełności wystarczy.