Przeczytalem u was na forum wiele watkow odnosnie laserow co2 i nauczylem sie kilku rzeczy
1) Ludzie nie wiedza czego chca kiedy zaczynaja watek
2) Ludzie czesto sie nie sluchaja bardziej doswiadczonych uzytkownikow
3) Jak juz im sie cos spodoba to patrz punkt 2
Mam nadzieje ze ze mna bedzie inaczej 
Szukam laseru co2 do wycinania i grawerowania plexi max 5mm – to bedzie glowne zadanie a co dalej to zobaczymy.
Moim idealem jest Epilog Zing 24 ale jego cena w UK mnie przerasta  bo to 11 tys funtow.
Maly backround dlaczego szukam takowej maszyny.
Od dziecka jestem zapalonym graczem roznego rodzaju gier karcianych i planszowych
Od roku bawie sie chinskim ploterem z niebieskim laserem do wycinania sklejki oraz innych cienszych materialow do wykonywania plansz i innych dodatkow do gier.
Od jakiegos czasu zachcialo mi sie zrobic wlasne znaczniki czy zetony ( takie jak na zalaczonym zdjeciu ) do roznych gier i tu przyszedl pomysl by zakupic laser co2.
Jako ze taki laser troche kosztuje i do zadan czysto domowych hobbystycznych to zdecydowanie za duzo pomyslalem ze moze uda sie tez na tym cos tam dorobic?
No to tak.
Szukam lasera co2
Ciecie i grawerowanie plexi 5 mm max
Ile bedzie chodzil laser?
Na poczatek tylko do zadan domowych ale jak juz sie poczuje w nim pewniej to powiedzmy bedzie to maly interesik by cos dorobic wiec powiedzmy po kilka godzin dziennie by chodzil?
Budzet?
No i tu jest problem.
Stac mnie na Epilog Zing 24 ale ta kasa nigdy w zyciu mi sie z tego lasera nie zwroci bo nie zamierzam zaczac masowej produkcji bo mam stala prace ktora mi wystarcza.
Chodzi bardziej o zarobieniu czegos przy okazji dlubania przy swoim hobby 
Potrzebuje porady od was co warto kupic.
Najwazniejsza dla mnie to jakosc lasera.
Nie interesuja mnie zadne szkolenia lub jakies inne wydziwienia dodawane przez marketing by tylko opchnac sprzed.
Jak najlepszej jakosci sprzet za przyzwoita kase.
Wiem ze kazdy tak gada i najczesniej nie mozna splenic tego wymogu dlatego przosze abyscie napisali sprzed z kilku przedzialow cenowych.
Zaczynajac od przedzialu gdzie mozna kupic cos takiego rozsadnego po max powiedzmy tego Epiloga.
Z goru dziekuje za pomoc
Ps. Sorki za brak polskich literek.