Jaka wkretarka do 1000zl?
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Jaka wkretarka do 1000zl?
Witam, zamierzam kupic wkretarke do uzytku domowego, nw na co sie zdecydowac Dewalt czy makita, budzet max1000zl, doradzi ktos cos?
mysle nad zestawem makity, w castoramie jest promocja na wkretarke+ zakretarka 18v 1,5ah za 630zl , myslicie ze warto?
mysle nad zestawem makity, w castoramie jest promocja na wkretarke+ zakretarka 18v 1,5ah za 630zl , myslicie ze warto?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Re: Jaka wkretarka do 1000zl?
rozważasz milwaukee? do 1000 może byś już coś wyrwał chociazby używkę, te wkrętarki mają u nas w robocie, nie do zdarcia i mega dobre baterie, także polecam
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Witam
Makity nie polecam. Bawiłem się parę razy wkrętarkami makity i ciągle były z nimi problemy, a to z ładowaniem, a to z uchwytami narzędzi. A największym problemem były szczotki. Wszystkie które były w firmie parę razy w czasie gwarancji lądowały w serwisie z powodu zużycia szczotek - a przynajmniej tak twierdził serwis gwarancyjny.
Oczywiście zostałem już poinformowany właśnie w castoramie, że wszystkie urządzenia makity są produkcji chińskiej. Ponieważ fabryka została przeniesiona z Japonii do Chin ze względu na koszt produkcji. Dlatego odradzam zakup urządzeń tej firmy - zawsze się psują w czasie gdy są najbardziej potrzebne.
robert
Makity nie polecam. Bawiłem się parę razy wkrętarkami makity i ciągle były z nimi problemy, a to z ładowaniem, a to z uchwytami narzędzi. A największym problemem były szczotki. Wszystkie które były w firmie parę razy w czasie gwarancji lądowały w serwisie z powodu zużycia szczotek - a przynajmniej tak twierdził serwis gwarancyjny.
Oczywiście zostałem już poinformowany właśnie w castoramie, że wszystkie urządzenia makity są produkcji chińskiej. Ponieważ fabryka została przeniesiona z Japonii do Chin ze względu na koszt produkcji. Dlatego odradzam zakup urządzeń tej firmy - zawsze się psują w czasie gdy są najbardziej potrzebne.
robert
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
Przy zakupie zwróć uwagę jaki wkrętarka posiada silnik.
Ja przy zakupie wybrałem wkrętarkę , która posiada mocny silnik (48 Nm) i dwa przełożenia.
Wybrałem ten model Einhell TE-CD 18/2 Li Kit

..... , jak na razie sprawuje mi się dobrze.
Mariusz.
Ja przy zakupie wybrałem wkrętarkę , która posiada mocny silnik (48 Nm) i dwa przełożenia.
Wybrałem ten model Einhell TE-CD 18/2 Li Kit

..... , jak na razie sprawuje mi się dobrze.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Posty w temacie: 7
ja bym polecił Dewalt DCD791P2 mam 2 sztuki i nie narzekam, a lekko raczej nie mają, z makity jak i boscha się wyleczyłem.
I don't like principles, I prefer prejudices
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
Widzę , że zmieniły się kryteria .Kamilelo520 pisze: ↑24 sie 2019, 15:06tez wlasnie mysle nad tym modelem, jak baterie trzymaja>? dlugo je posiadasz?
Teraz masz na oku wiertarko - wkrętarkę ..... , cena ponad 1000pln.
Jak to gdzie robią ..... , w Chinach .

Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Posty w temacie: 3
To jak z ekspresami do kawy, jak chciałem zmienić, to się okazało, że produkcja z Chin, montaż w Portugalii, a maszyna Szwajcarska.
Ale poważnie, mnie się wydaje, że w tej chwili wszyscy przenieśli produkcję do Chin, tylko pytanie, na ile tą produkcję kontrolują. Akurat te wiertarki znam i mógłbym polecić, firma młoda, ale jak do tej pory udaje im się dość dobry stosunek jakości do ceny zachować. Teraz patrzę, ktoś sprzedaje po 250 zł, moim zdaniem nie najgorzej, szczególnie w porównaniu do teoretycznie niemieckich wkrętarek.
Ale poważnie, mnie się wydaje, że w tej chwili wszyscy przenieśli produkcję do Chin, tylko pytanie, na ile tą produkcję kontrolują. Akurat te wiertarki znam i mógłbym polecić, firma młoda, ale jak do tej pory udaje im się dość dobry stosunek jakości do ceny zachować. Teraz patrzę, ktoś sprzedaje po 250 zł, moim zdaniem nie najgorzej, szczególnie w porównaniu do teoretycznie niemieckich wkrętarek.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Kontakt:
Ja Mam Ryobi 18 V 50 Nm , wszystko jest dobrze oprócz tego że starły się napisy o sile naciągu sprzęgła. Jak bym teraz kupował to patrzył bym aby cyfry były tłoczone, nie malowane. Szczególnie że przy maksymalnym naciągu sprężyny ma dużą moc Pozdrawiam
https://www.youtube.com/user/manfiks/videos?disable_polymer=true
nie ważne czy ma 20 lat czy 63 lat niech mówi na TY , ale niech drugiego szanuje :)
nie ważne czy ma 20 lat czy 63 lat niech mówi na TY , ale niech drugiego szanuje :)