Jaka szlifierka kątowa??
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
Najlepiej idź do marketu i pomacaj obie. Zobaczysz, która lepiej w łapie leży i jak pracuje (w leroyu można wypróbować). Moim zdaniem wybierzesz Makitę, bo jest poręczniejsza i lepiej wyważona. DeWalta nie miałem, raz czy dwa dotykałem... Gdybym miał teraz iść i kupić za w/w kwotę to Makita na 100%. Nie twierdzę, że DeWalt jest słaby... Natomiast wiem, że większość narzędzi Makity dobrze się w łapach trzyma, bez zmęczenia co jest dość istotne.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
W dzień obchodź się z żoną jak z przyjacielem, w nocy jak z przyjaciółką.
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
http://allegro.pl/perles-szlifierka-kat ... 43343.html
Bawie sie tym i powiem ze na prawde lubię tą szlifierke, tylko że mialem to szczęście i zakupilem ja w tym sklepie jak byla promocja i dałem 279zł. Wyraźnie mniej sie zużywają tarcze niż w innych szlifierkach co mialem (np einhell bavaria 810W), dużo mniej drgań i cichsza.
Porównywałem z makitą i jednak wybralem tą.
Bawie sie tym i powiem ze na prawde lubię tą szlifierke, tylko że mialem to szczęście i zakupilem ja w tym sklepie jak byla promocja i dałem 279zł. Wyraźnie mniej sie zużywają tarcze niż w innych szlifierkach co mialem (np einhell bavaria 810W), dużo mniej drgań i cichsza.
Porównywałem z makitą i jednak wybralem tą.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 11
A co myślicie o tej?. To jest milwaukee. Tylko nie wiem czy przy tej cenie to nie podróba...
http://allegro.pl/szlifierka-katowa-mil ... 34838.html
Ale czy do domu potrzebny az taki sprzet?
[ Dodano: 2011-04-26, 21:58 ]
Witam, byłem dziś w tym sklepie i "pomacałem" obie. Powiem, że w dewalcie zraziło mnie umieszczenie blokady wrzeciona. Zastanawiałem się pomiędzy bosch 850 watt z reg. obrotów i średnicy tarczy 125, ale jednak makita, zdecydzowanie lepiej leży w ręce.Jutro ją kupię na alledrogo.
http://allegro.pl/szlifierka-katowa-mil ... 34838.html
Ale czy do domu potrzebny az taki sprzet?
[ Dodano: 2011-04-26, 21:58 ]
Witam, byłem dziś w tym sklepie i "pomacałem" obie. Powiem, że w dewalcie zraziło mnie umieszczenie blokady wrzeciona. Zastanawiałem się pomiędzy bosch 850 watt z reg. obrotów i średnicy tarczy 125, ale jednak makita, zdecydzowanie lepiej leży w ręce.Jutro ją kupię na alledrogo.
Może POMÓGŁ Ci mój post?
Pozdrawiam spawacz21
Pozdrawiam spawacz21
-
Witam panów, kupiona makita model ga 5030. Szlifierka śmiga jak złoto i jest naprawdę cicha. Martwi mnie tylko jedna rzecz czy to normalne, że przy przecięciu dwa razy płaskownika 30 x 3mm się trochę nagrzała. Czy to normalne że przy takiej pracy, tak szubko się nagrzała?
Może POMÓGŁ Ci mój post?
Pozdrawiam spawacz21
Pozdrawiam spawacz21
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
-
720 watt i na tej zielonej części.
http://allegro.pl/szlifierka-ga5030-mak ... 13289.html
tu można zobaczyć.
ALZ dzięki, już mnie uspokoiłeś.
http://allegro.pl/szlifierka-ga5030-mak ... 13289.html
tu można zobaczyć.
ALZ dzięki, już mnie uspokoiłeś.

Może POMÓGŁ Ci mój post?
Pozdrawiam spawacz21
Pozdrawiam spawacz21
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
Lepiej dołożyć 100 zł (300 zł) i kupić DEWALTA.
Produkuje chyba najlepsze szlifierki na świecie. Pracują u nas (warsztat Utrzymania Ruchu) po kilka godzin dziennie non stop i od kilku lat wymieniamy tylko szczotki.
Przekładnia i wirnik nie do zarżnięcia.
Ktoś pisał o szlifierce PERLES. Tej g...ej marki to ja bym radził nawet do rąk nie brać. Wolał bym kupić chińszczyznę - znacznie tańsza i mniej awaryjna. Firma Perles cenowo aspiruje do topowych marek jednak jakością i wytrzymałością elektronarzędzi dużo jej brakuje.
P.S Kto chce za free wiertarkę udarową 1050 W - mam 2 takie cuda "na zbyciu" we wszystkich siadła po roku regulacja (wyłącznik) obrotów - nowy kosztuje 1/3 maszyny. Nie uszkodził się mechanicznie (jest dobrze uszczelniony) tylko padła w nim elektronika.
Perles = cena z kosmosu i nie poprawianie usterek fabrycznych w kolejnych generacjach sprzętu - tyle w temacie.
Produkuje chyba najlepsze szlifierki na świecie. Pracują u nas (warsztat Utrzymania Ruchu) po kilka godzin dziennie non stop i od kilku lat wymieniamy tylko szczotki.
Przekładnia i wirnik nie do zarżnięcia.
Ktoś pisał o szlifierce PERLES. Tej g...ej marki to ja bym radził nawet do rąk nie brać. Wolał bym kupić chińszczyznę - znacznie tańsza i mniej awaryjna. Firma Perles cenowo aspiruje do topowych marek jednak jakością i wytrzymałością elektronarzędzi dużo jej brakuje.
P.S Kto chce za free wiertarkę udarową 1050 W - mam 2 takie cuda "na zbyciu" we wszystkich siadła po roku regulacja (wyłącznik) obrotów - nowy kosztuje 1/3 maszyny. Nie uszkodził się mechanicznie (jest dobrze uszczelniony) tylko padła w nim elektronika.
Perles = cena z kosmosu i nie poprawianie usterek fabrycznych w kolejnych generacjach sprzętu - tyle w temacie.