Jaka suwmiarka elektroniczna?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Zienek pisze:Pewnie tak samo jak z Maskami Esaba. Esab robi spawarki a maski pod ich brandem są z Chin.
Z chin czy z polski nie ważne jak się kupi tą esaba za 1000zł to jest sporo lepsza od tej za 300zł.
To samo sprzęt pomiarowy nie ma czego wymagać od suwmiarki za 100zł.
A jak ktoś chce znać dokładne wmiary niech kupi suwmiarkę za 177 oiro
„Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.”
- Ernest Hemingway
- Ernest Hemingway
-
- Lider FORUM (min. 2000)
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Szybkie 5 zdań z autopsji.
Od lat używałem suwmiarek elektronicznych, takich od 20 do 150zł i byłem niezmiennie ZADOWOLONY. Pewnego razu szarpnąłem się (a co
) i kupiłem Mitutoyo za 400. I wtedy okazało się, że poza JEDNĄ no-name z tych najdroższych, wszystkie pozostałe suwmiarki są do bani. A przejawiało się to tym że nie miały LINIOWOŚCI. Teraz robią za cyrkle 
Od lat używałem suwmiarek elektronicznych, takich od 20 do 150zł i byłem niezmiennie ZADOWOLONY. Pewnego razu szarpnąłem się (a co

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Kontakt:
Suwmiarki limita, to w chwili obecnej tragedia.
Jakiś czas temu poszła seria największego dziadostwa, jakie trafiało do naszego laboratorium. Nowe suwmiarki, jeszcze zapakowane i pachnące chinami nie mieściły się w żadnej normie. W porównaniu z suwmiarką z Lidla za 20zł Limit przegrał
Najlepiej jest wziąć kilka suwmiarek do ręki, poruszać suwakiem, sprawdzić rolkę, zobaczyć na szczęki, czy przypadkiem nie wybiją zębów i wybrać. Jak ktoś z was potrzebuje, może śmiało dzwonić, lub pisać - jeśli ktoś od nas z firmy będzie w pobliżu, podjedzie i pokaże suwmiarki różnych producentów. Na samochodzie z reguły są: Hogetex (najtańsze suwmiarki, chociaż zadziwiająco dobre, według mnie lepsze niż Gimex), Asimeto, Bocchi, Mitutoyo i Mahr.
Na tej stronie można sprawdzić jak wygląda stosunek jakości do ceny.
Jakiś czas temu poszła seria największego dziadostwa, jakie trafiało do naszego laboratorium. Nowe suwmiarki, jeszcze zapakowane i pachnące chinami nie mieściły się w żadnej normie. W porównaniu z suwmiarką z Lidla za 20zł Limit przegrał

Najlepiej jest wziąć kilka suwmiarek do ręki, poruszać suwakiem, sprawdzić rolkę, zobaczyć na szczęki, czy przypadkiem nie wybiją zębów i wybrać. Jak ktoś z was potrzebuje, może śmiało dzwonić, lub pisać - jeśli ktoś od nas z firmy będzie w pobliżu, podjedzie i pokaże suwmiarki różnych producentów. Na samochodzie z reguły są: Hogetex (najtańsze suwmiarki, chociaż zadziwiająco dobre, według mnie lepsze niż Gimex), Asimeto, Bocchi, Mitutoyo i Mahr.
Na tej stronie można sprawdzić jak wygląda stosunek jakości do ceny.
Maszyny współrzędnościowe Mora,
sprzedaż narzędzi pomiarowych, wzorcowanie,
AKP Manager - system zarządzania parkiem narzędziowym.
www.metrica.com.pl
sprzedaż narzędzi pomiarowych, wzorcowanie,
AKP Manager - system zarządzania parkiem narzędziowym.
www.metrica.com.pl
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Dorzucę swoje 5gr. Odradzam Kinex podobno Czeskie a jak się weźmie do ręki to widać że chińszczyzna. Wszystko się trzęsie, części nie są spasowane na nowej suwmiarce już na wejściu rozrzut -+0.03. Głębokościomierz 0-300 skalę na końcu miał ciętą chyba szlifierką ręczną, 0 ucięte w połowie. Pracowałem na Mitutoyo i mogę polecić, niestety cena wysoka.