Jak zwymiarować ten rysunek
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
Jak zwymiarować ten rysunek
Witam jak mam wymiarować ten rysunek chodzi mi o tą 6kontną główkę śruby? bo reszta jest chyba dobrze?

Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Podaje się wymiar od "płaskiego" do "płaskiego", czy AF (across flats) i tyle starczy.
Jak chcesz jeszcze ułatwić życie komuś to średnicę okręgu, który jest opisany na tym.
Jak chcesz jeszcze ułatwić życie komuś to średnicę okręgu, który jest opisany na tym.
Kazde parametry sa idealne, czasami tylko narzedzia sa malo wytrzymale 
Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
ale w Polsce? raczej rzadko.maz pisze:AF 14
AC 16.17 - across corners (miedzy rogami=srednica)
HEX 14
możesz zwymiarować np. 6kąt (tj. symbol kąta) wymiar np. 6<5 i to wystarczy. Drugi rzut jest wtedy niepotrzebny.
Wymiar średnicy odnosi się u Ciebie do kołnierza zwłaszcza, że wierzchoki sześciokąta przy tych wymiarach są sporo niżej niż średnica kołnierza.
Jeśli wymiarujesz przy pomocy linni odniesienia (jak u Ciebie) to linię skierowaną do powierzchni kończysz kropką. Strzałką kończysz jak linię dociągasz do krawedzi powierzchni.
Długość gwintu podawana od ścięcia (fazy 3x45*) jest trochę niefortunna i to z kilku powodów.
Musisz trochę dopracować wymiary. Ścięcie gwintu M4 fazką 3x45* jest teoretycznie niemożliwe.
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
hehe fortunne nie fortunne tego nikt robić nie będzie wystarczy żeby u mojego doktora było możliwe:D:D A to jak mogę zrobić tą linie z kropką tak na szybko? Da się jakoś wymiarami?upadły_mnich pisze:ale w Polsce? raczej rzadko.maz pisze:AF 14
AC 16.17 - across corners (miedzy rogami=srednica)
HEX 14
możesz zwymiarować np. 6kąt (tj. symbol kąta) wymiar np. 6<5 i to wystarczy. Drugi rzut jest wtedy niepotrzebny.
Wymiar średnicy odnosi się u Ciebie do kołnierza zwłaszcza, że wierzchoki sześciokąta przy tych wymiarach są sporo niżej niż średnica kołnierza.
Jeśli wymiarujesz przy pomocy linni odniesienia (jak u Ciebie) to linię skierowaną do powierzchni kończysz kropką. Strzałką kończysz jak linię dociągasz do krawedzi powierzchni.
Długość gwintu podawana od ścięcia (fazy 3x45*) jest trochę niefortunna i to z kilku powodów.
Musisz trochę dopracować wymiary. Ścięcie gwintu M4 fazką 3x45* jest teoretycznie niemożliwe.