jak zdjąć suport z tokarki?
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 4
jak zdjąć suport z tokarki?
Witam wszystkich. Posiadam tokarkę Tuc 40, muszę zdjąć z niej suport ale mam z tym problem. Dojechałem suportem prawie do końca myślałem że już będę go mógł zdjąć ale w pewnym momencie zatrzymuje się i dalej nie idzie. Pewnie jest jeszcze coś ważnego czego nie zrobiłem a powinienem, dlatego proszę o pomoc. Dla ułatwienia przesyłam zdjęcie. Z góry dziękuję wszystkim którzy podzielą się swoją wiedzą. Pozdrawiam serdecznie.

Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Jeżeli nie chcesz demontować skrzynki posuwowej a tylko suport to przejedz na srodek, odkręć te sruby z przodu. Skrzynka lekko opadnie wyginając niegrożnie walki. Suport da sie wtedy przesunąć i będziesz mial dostęp do listew. Jeżeli skrzynka opadnie za mało to odkręć prawą podporę wałków, wcześciej podstawiając cos pod skrzynkę.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 4
ale o które wałki chodzi i jak je wyjąć? Jeżeli chodzi o wałek pociągowy i śrubę pociągową to nie wiem jak je wyjąć są one bardzo długie . Wiem że dziś jest święto i nie powinienem był tego robić ale poświęciłem 5 minut i odkręciłem pokrywę skrzynki suportu i bez problemu ją wysunąłem a suport żeby nie wykrzywił śrub podparłem podnośnikiem od spodu.Przesyłam zdjęcie jak to teraz wygląda. I jak teraz zdjąć ten suport? pozdrawiam wszystkich.